Рецепти з фото і відео

Капуста квашена рецепт

Капуста квашена рецепт
0
0
02 лип
Капуста квашена рецепт


Забезпечити вас і ваших рідних вітамінами і безліччю корисних речовин зможе капуста квашена. Рецепт приготування квашеної капусти дуже простий і не вимагає значних фізичних і тимчасових витрат.

Основні інгредієнти:
На одну 3-х літрову банку.
• 50г солі;
• 3 кг капусти;
• Моркву.

Процес приготування:
• Для закваски краще брати пізні сорти капусти. Капусту шаткуємо стружкою шириною близько 5 мм Моркву порізати в локшину або натерти на тертці.
• Морква разом з капустою покласти у великий таз. Посолити, перемішати руками, щоб сіль рівномірно розподілилася. Потім капусту перетираємо до появи соку.
• Готову порцію укладаємо в банку і міцно утрамбовуємо дерев'яним товкачем.
• Заповнювати банку потрібно не до самого верху, а до початку горлишка. Підготовлені банки з капустою потрібно поставити на тарілки, щоб під час бродіння, коли сік буде переливатися, він не забруднив стіл.
• Для успішного бродіння банки з капустою повинні перебувати в приміщенні з кімнатною температурою.
• Коли на поверхні капусти почне утворюватися піна, проколіть її в декількох місцях.
• Квашена капуста буде готова, коли піна зникне, піднявся сік піде, а верхній шар капусти злегка «подвянет».
• Готову капусту рекомендується зберігати в прохолодному місці або холодильнику, закривши банку кришкою.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: