Рецепти з фото і відео

Рецепт квашена капуста

Рецепт квашена капуста
0
0
02 лип
Рецепт квашена капуста


Квашена капуста - це традиційна російська закуска. З неї можна готувати різні супи, салати або другі страви. Цей рецепт квашена капуста якого виходить дуже соковитою і смачною, можна знайти або у бабусі, або пошукати в інтернеті. Адже приготувати квашену капусту будинку зовсім нескладно. Крім основних складових, квашену капусту можна додати яблука, журавлину, виноград або солодкий перець.

Для приготування вам знадобляться:
• Капуста білокачанна (тільки пізніх сортів) 5 кг чистої ваги
• Морква (велика) 4 шт.
• Сіль 100 г (нейодированная сіль)
• Приправи (гвоздика, чорний перець горошок)

Для його приготування необхідно:
• Спочатку треба капусту вимити, обсушити її і розділити качан на 4 частини, у вас вийде 4 великі капустяні часточки.
• Потім у капусти вирізати качан і тонко нашаткувати саму капусту.
• Потім моркву вимити, почистити, знову промити і пропустити через крупну тертку.
• Тепер потрібно відміряти сіль і насипати у невелику посуд.
• Далі 3-4 великі жмені капусти покласти в каструлю (або відро), додати частину солі, добре перемішати, а потім перетерти капусту з сіллю до появи соку.
• Потім додати трохи до капусти і моркви змішати.
• Тепер потрібно качалкою або дерев'яним товкачем утрамбувати капусту. До капусти можна додати приправи (так буде набагато смачніше), а для легкої гостроти потрібно додати трохи перцю чилі.
• Ось таким чином, малими порціями, додати капусту, моркву і сіль, а потім утрамбувати все це так, щоб від качалки з'явилася велика кількість соку.
• Потім чистими руками потрібно притиснути капусту в каструлі або відрі, щоб сік покрив всю капусту. Зверху покласти тарілку і придавити вантажем (можна використовувати 3-х літрову банку, наповнену водою).
• А збоку для виходу газів увіткнути качалку.
• Капуста повинна бродити при кімнатній температурі близько 3 діб.
• Капусту кілька разів на день треба протикати качалкою, дістаючи до дна каструлі, якщо ви не будете цього робити, капуста буде гіркуватою.
• На третю добу розсіл повинен посвітліти і повинна піти піна. Крім цього, готовність капусти можна визначити і на смак.
• Готову капусту потрібно перекласти в чисту велику банку, сильно не утрамбовувавши. Потім залити розсолом капусту, закрити кришкою. Зберігати банку треба в холодильнику.
Приємного апетиту вам і вашим близьким!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: