Рецепти капуста цвітна

Рецепти капуста цвітна
0
0
02 лип
Рецепти капуста цвітна


Як тільки кольорова капуста з'явилася на нашій кухні, люди відразу ж почали вигадувати з неї різноманітні рецепти. Нижче наведено такий рецепти капуста цвітна у якого виходить дуже смачною і незвичайною.

Для приготування вам знадобляться:
• Цвітна капуста 1 середній качан
• Сметана (майонез) 3-4 ст.л.
• Сир твердий 50-70 р.
• Мелена паприка
• Рослинна олія
Для фаршу:
• Бекон копчений (за бажанням) 30-50 р.
• Фарш (свинина і яловичина) 500-600 р.
• Цибуля ріпчаста 1 шт.
• Часник 1 зубчик
• Яйце 1 шт.
• Паприка мелена
• Сіль
• Мелений перець

Для його приготування необхідно:
• Цвітну капусту вимити, на 15 хвилин покласти в каструлю з підсоленою холодною водою (поки всі комахи не виповзуть).
• Потім кинути капусту в киплячу підсолену воду і, коли вода закипить, зменшити вогонь і варити 5-7 хв. Вийняти качан і остудити.
• З качана, ближче до качані зрізати качанчики (качан викинути).
• Тепер треба зробити фарш. Вимити цибулю почистити і дрібно нарізати. Нашаткувати часник. Порізати бекон на маленькі кубики.
• Розігріти в сковороді трохи олії і обсмажити там бекон до легкого підрум'янення.
• Кинути в бекон цибулю, трохи солі. А потім смажити, поки цибуля не розм'якшиться. Після цього всипати в цибуля дрібку цукру і смажити цибулю до підрум'янення.
• Нашатковану часник додати в цибулю з беконом, змішати і ще секунд 30-40 обсмажити на вогні. Прибрати сковороду з вогню і остудити.
• В окремій мисці змішати м'ясний фарш з смаженою цибулею і беконом, яйцем, посолити, поперчити паприкою і перцем. Фарш змішати, а потім кілька разів відбити, кидаючи його в чашку.
• Зробити кульку з фаршу і покласти його у форму для випікання, змащену маслом.
• Вставити в фарш суцвіття цвітної капусти, як би роблячи цілий качан (качанчики повинні бути поменше).
• Зверху капусту потрібно змастити трохи підсоленій сметаною (майонезом) і обсипати меленою паприкою.
• Запікати капусту треба 40-50 хвилин при температурі 180°C.
• За 3-5 хвилин до готовності капусти, посипати її тертим сиром і поставити назад допекаться.
• Готову страву вийняти і дати постояти 10-15 хвилин, якщо утворилася рідина, злити, а потім блюдо, розрізати на порції. Можна подавати в гарячому, і в холодному вигляді.
• До капусти можна зробити сирний соус (підігріти нежирні вершки (30-50 мл), змішати з 200 г плавленого сиру і добре змішати).
Приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: