Загрузка...

Рецепти капуста цвітна

Рецепти капуста цвітна
0
0
02 лип
Рецепти капуста цвітна


Як тільки кольорова капуста з'явилася на нашій кухні, люди відразу ж почали вигадувати з неї різноманітні рецепти. Нижче наведено такий рецепти капуста цвітна у якого виходить дуже смачною і незвичайною.

Для приготування вам знадобляться:
• Цвітна капуста 1 середній качан
• Сметана (майонез) 3-4 ст.л.
• Сир твердий 50-70 р.
• Мелена паприка
• Рослинна олія
Для фаршу:
• Бекон копчений (за бажанням) 30-50 р.
• Фарш (свинина і яловичина) 500-600 р.
• Цибуля ріпчаста 1 шт.
• Часник 1 зубчик
• Яйце 1 шт.
• Паприка мелена
• Сіль
• Мелений перець

Для його приготування необхідно:
• Цвітну капусту вимити, на 15 хвилин покласти в каструлю з підсоленою холодною водою (поки всі комахи не виповзуть).
• Потім кинути капусту в киплячу підсолену воду і, коли вода закипить, зменшити вогонь і варити 5-7 хв. Вийняти качан і остудити.
• З качана, ближче до качані зрізати качанчики (качан викинути).
• Тепер треба зробити фарш. Вимити цибулю почистити і дрібно нарізати. Нашаткувати часник. Порізати бекон на маленькі кубики.
• Розігріти в сковороді трохи олії і обсмажити там бекон до легкого підрум'янення.
• Кинути в бекон цибулю, трохи солі. А потім смажити, поки цибуля не розм'якшиться. Після цього всипати в цибуля дрібку цукру і смажити цибулю до підрум'янення.
• Нашатковану часник додати в цибулю з беконом, змішати і ще секунд 30-40 обсмажити на вогні. Прибрати сковороду з вогню і остудити.
• В окремій мисці змішати м'ясний фарш з смаженою цибулею і беконом, яйцем, посолити, поперчити паприкою і перцем. Фарш змішати, а потім кілька разів відбити, кидаючи його в чашку.
• Зробити кульку з фаршу і покласти його у форму для випікання, змащену маслом.
• Вставити в фарш суцвіття цвітної капусти, як би роблячи цілий качан (качанчики повинні бути поменше).
• Зверху капусту потрібно змастити трохи підсоленій сметаною (майонезом) і обсипати меленою паприкою.
• Запікати капусту треба 40-50 хвилин при температурі 180°C.
• За 3-5 хвилин до готовності капусти, посипати її тертим сиром і поставити назад допекаться.
• Готову страву вийняти і дати постояти 10-15 хвилин, якщо утворилася рідина, злити, а потім блюдо, розрізати на порції. Можна подавати в гарячому, і в холодному вигляді.
• До капусти можна зробити сирний соус (підігріти нежирні вершки (30-50 мл), змішати з 200 г плавленого сиру і добре змішати).
Приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: