Рецепти з фото і відео

Рецепт капусти тушкованої

Рецепт капусти тушкованої
+1
0
02 лип
Рецепт капусти тушкованої


Це блюдо у багатьох одне з найулюбленіших. Воно ніжне, з апетитним ароматом. Кожна господиня повинна знати рецепт капусти тушкованої. А хтось взагалі поєднує квашену зі свіжою капустою. Наприклад, як в цьому рецепті.

Для приготування вам знадобляться:
• Свинина або яловичина 500 р.
• 2 шт. цибуля (великі)
• Квашена капуста 300-400 р.
• Свіжа капуста 700-800 р.
• Томатна паста 3-5 ст. ложок або 4 свіжих помідора
• Лавровий лист 4-5 шт.
• Сіль і чорний перець за смаком

Для його приготування необхідно:
• Цибулю очистити і нашаткувати.
• У глибоку сковороду налити рослинне масло, шаром у 4-5 мм.
• Потім викласти туди цибулю і поставити сковороду на середній вогонь.
• Поки гаситься цибулю, можна порізати м'ясо кубиками розміром 2-3 див.
• Коли цибуля стане прозорим і зовсім м'яким, але не смаженим, до нього можна викласти м'ясо.
• Вогонь збільшити до максимальної позначки і згасити масу 5 хвилин.
• Потім викласти в сковороду квашену капусту, все змішати, зменшити вогонь трохи вище мінімальної позначки, закрити сковорідку кришкою і тушкувати 15-20 хвилин.
• Якщо випаровування буде занадто великим, вогонь потрібно зменшити.
• Тепер потрібно нарізати свіжу капусту великими кубиками і покласти у сковорідку.
• Перш, ніж покласти свіжу капусту, потрібно спробувати її на смак. Якщо у капусти є невелика гірчинка, її необхідно попередньо ошпарити: покласти в глибоку посуд, залити окропом, дати постояти 2 хвилини, потім злити воду.
• Капусту в сковорідку можна класти не відразу, а невеликими частинами - по мірі уварювання попередньої партії. Якщо капуста ви попередньо обварили, так сильно вона осідати не буде.
• Тепер все це потрібно посолити і поперчити за смаком.
• Потім тушкувати капусту під кришкою до повної готовності капусти і м'яса (1-2 год), час від часу помішуючи.
• За 20-30 хвилин до кінця готування, можна покласти в капусту томатну пасту або натерті на тертці помідори.
• У готову капусту кинути лаврушку, вимкнути вогонь і залишити капусту під кришкою ще на 10-15 хвилин.
Приємного вам апетиту!!!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: