Рецепти з фото і відео

Рецепт квашеної капусти

Рецепт квашеної капусти
+1
0
02 лип
Рецепт квашеної капусти


Інгредієнти:

• Капуста пізніх сортів - 5 кг
• Сіль - 3 ст.л
• Морква - 4шт

Готуємо:

Качани капусти для закваски потрібно вибирати особливо ретельно. Літні сорти відрізняються рихлістю і більш насичені зеленим кольором. Їх відкладайте. Вибирайте білі щільні качани пізніх сортів.
• Розріжте качан капусти на чотири частини. Нашаткуйте четвертинки як можна тонше гострим ножем. Морква вимийте, очистіть і натріть на тертці.
• Складіть капусту і моркву разом у велику посуд і посипте сіллю. Перетріть капусту в руках до появи соку. Як тільки сік почав з'являтися капусту можна укладати в банки. Щільно утрамбовывайте кожен шар, не допускаючи порожнин.
• Залиште банки з капустою в теплому місці на 2-3 дні. У цей час капуста почне рясно виділяти сік і пінитися. Для того щоб сік не втік, капусту проткніть протягом дня 2-3 рази тонкою дерев'яною палицею. Піну з поверхні знімайте. Після 3 днів закваски банки поставте в прохолодне місце на зберігання.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: