Загрузка...

Варення

Варення
0
0
13 чер
Варення


Моя головна і улюблена ягода з'являється в початку літа і радує мене своїм онуком. Ці, звичайно, полуниця, вдосталь насолодившись, роблю заготовки на зиму. Варення з полуниці готую по цьому рецепту це дуже поосто і смачно. Це варення взимку подарує вам частинку літа і дасть можливість частувати гостей чаєм з ароматними ягодами, ласувати морозивом з ароматними полуничками.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування полуничного варення:
• 1 кг цукру
• 1 кг полуниці
• 0,5 чайної ложки лимонної кислоти

Процес приготування:
• Полуницю перебираємо, миємо, відкидаємо на друшляк, даємо воді стекти, потім відриваємо черешки.
• Очищені ягоди складаємо у велику каструлю, пересипаємо 1 склянкою цукру і залишаємо на 3 -4 години, щоб ягоди віддали сік.
• Потім ягоди ставимо на маленький вогонь, додаємо лимонну кислоту і доводимо до кипіння, злегка струшуємо каструльку, щоб варення не підгоріло.
• Коли варення закипить, зменшуємо вогонь і проварюємо його на мінімальному вогні протягом 5 хвилин.
• Потім додаємо в варення ще 1 склянку цукру, і з моменту кипіння знову варимо протягом 5 хвилин.
• Через кожні 5 хвилин додаємо по 1 склянці цукру.
• У результаті вийде 5 прийомів за п'ять хвилин в цілому 25 хвилин.
• Потім, коли весь цукор використаний, проварюємо ще 5 хвилин і відставляємо варення, збираємо з нього піну і гарячому вигляді розкладаємо в сухі простерилізовані банки.
• Коли варення повністю охолоне, закриваємо кришкою і закатуємо.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: