Варення

Варення
0
0
13 чер
Варення


Моя головна і улюблена ягода з'являється в початку літа і радує мене своїм онуком. Ці, звичайно, полуниця, вдосталь насолодившись, роблю заготовки на зиму. Варення з полуниці готую по цьому рецепту це дуже поосто і смачно. Це варення взимку подарує вам частинку літа і дасть можливість частувати гостей чаєм з ароматними ягодами, ласувати морозивом з ароматними полуничками.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування полуничного варення:
• 1 кг цукру
• 1 кг полуниці
• 0,5 чайної ложки лимонної кислоти

Процес приготування:
• Полуницю перебираємо, миємо, відкидаємо на друшляк, даємо воді стекти, потім відриваємо черешки.
• Очищені ягоди складаємо у велику каструлю, пересипаємо 1 склянкою цукру і залишаємо на 3 -4 години, щоб ягоди віддали сік.
• Потім ягоди ставимо на маленький вогонь, додаємо лимонну кислоту і доводимо до кипіння, злегка струшуємо каструльку, щоб варення не підгоріло.
• Коли варення закипить, зменшуємо вогонь і проварюємо його на мінімальному вогні протягом 5 хвилин.
• Потім додаємо в варення ще 1 склянку цукру, і з моменту кипіння знову варимо протягом 5 хвилин.
• Через кожні 5 хвилин додаємо по 1 склянці цукру.
• У результаті вийде 5 прийомів за п'ять хвилин в цілому 25 хвилин.
• Потім, коли весь цукор використаний, проварюємо ще 5 хвилин і відставляємо варення, збираємо з нього піну і гарячому вигляді розкладаємо в сухі простерилізовані банки.
• Коли варення повністю охолоне, закриваємо кришкою і закатуємо.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: