Загрузка...

Рататуй

Рататуй


Рататуй - це традиційне блюдо французьких селян, яке являє собою рагу з кабачків, помідорів і баклажанів. Від звичного нам овочевого рагу відрізняється додаванням прованських трав, часнику, оливкової олії і, звичайно ж, іншим оформленням: французьке рагу робиться шарами.
Рататуй
0
0
11 вер
Інгредієнти:
  • Кабачок
  • Баклажан
  • Кілька помідор
  • Середня цибулина
  • Болгарський перець
  • Петрушка
  • Часник
  • Прованські трави
  • Оливкову і соняшникову олію
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Так як у мене і баклажани, кабачок великі, то ріжу я їх не кружальцями, а пластинками, і укладаю не «гусінню», а трояндою, використовуючи круглу скляну форму для запікання. Отже, стапвим кип'ятитися 2 літри води в просторій каструлі. Поки вода гріється, чистимо кабачок. Робимо хрестоподібні надрізи на помідорах.

  • Крок 2

    Очищаємо від насіння перець і нарізаємо їх смужками шириною 2-3 см. Закидаємо в киплячу воду. Помідори достаєм через хвилину, а перці оставлем відваритися на 10 хвилин. Знімемо з помідорів шкірку і дрібно ріжемо.

  • Крок 3

    Так само дрібно ріжемо цибулину.

  • Крок 4

    Потім дістаємо перець, зчищають шкіру і теж подрібнюємо.

  • Крок 5

    Сковороду змащуємо дуже невеликою кількістю рослинної олії, додаємо пару крапель оливкової для запаху, і кидаємо цибулю, помідори і перець тушкуватися на сковорідку.

  • Крок 6

    Зменшуємо газ, накриваємо кришкою. Поки овочі тушатся, ріжемо кабачок, баклажан і помідори пластинками не товщі півсантиметра.

  • Крок 7

    Солимо овочі на сковорідці, засипаємо туди трохи прованських трав (головне не переборщити, вони дуже ароматні). Вимикаємо газ і залишаємо на три хвилини постояти.

  • Крок 8

    У цей час дуже петрушку дрібно ріжемо, видавлюємо в неї зубчик часнику і додаємо трохи оливкової олії.

  • Крок 9

    Починаємо заповнювати форму. Так як скибочки овочів у мене були не дуже широкі, то я заповнювала форму в два поверхи. Викладаємо у форму половину тушкованих овочів зі сковороди...

  • Крок 10

    ... і починаємо шарами по колу викладати овочі.

  • Крок 11

    Коли перший поверх заповнений, викладаємо залишки овочів зі сковороди і повторюємо процедуру заповнення.

  • Крок 12

    Зверху посипаємо всю конструкцію петрушкою і часником.

  • Крок 13

    Накриваємо кришкою і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів на годину.

  • Крок 14

    Блюдо виходить дуже ароматним, смачним і корисним. У звичайне рагу ми додаємо масло, а тут його всього кілька крапель: овочі виходять у власному соку.

  • Крок 15

    Крім того, мені дуже подобається, що всі овочі м'які, відварені, на них немає шкірки - це той випадок, коли блюдо і красиво, і смачно, і корисно. Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: