Рататуй

Рататуй


Рататуй - це традиційне блюдо французьких селян, яке являє собою рагу з кабачків, помідорів і баклажанів. Від звичного нам овочевого рагу відрізняється додаванням прованських трав, часнику, оливкової олії і, звичайно ж, іншим оформленням: французьке рагу робиться шарами.
Рататуй
0
0
11 вер
Інгредієнти:
  • Кабачок
  • Баклажан
  • Кілька помідор
  • Середня цибулина
  • Болгарський перець
  • Петрушка
  • Часник
  • Прованські трави
  • Оливкову і соняшникову олію
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Так як у мене і баклажани, кабачок великі, то ріжу я їх не кружальцями, а пластинками, і укладаю не «гусінню», а трояндою, використовуючи круглу скляну форму для запікання. Отже, стапвим кип'ятитися 2 літри води в просторій каструлі. Поки вода гріється, чистимо кабачок. Робимо хрестоподібні надрізи на помідорах.

  • Крок 2

    Очищаємо від насіння перець і нарізаємо їх смужками шириною 2-3 см. Закидаємо в киплячу воду. Помідори достаєм через хвилину, а перці оставлем відваритися на 10 хвилин. Знімемо з помідорів шкірку і дрібно ріжемо.

  • Крок 3

    Так само дрібно ріжемо цибулину.

  • Крок 4

    Потім дістаємо перець, зчищають шкіру і теж подрібнюємо.

  • Крок 5

    Сковороду змащуємо дуже невеликою кількістю рослинної олії, додаємо пару крапель оливкової для запаху, і кидаємо цибулю, помідори і перець тушкуватися на сковорідку.

  • Крок 6

    Зменшуємо газ, накриваємо кришкою. Поки овочі тушатся, ріжемо кабачок, баклажан і помідори пластинками не товщі півсантиметра.

  • Крок 7

    Солимо овочі на сковорідці, засипаємо туди трохи прованських трав (головне не переборщити, вони дуже ароматні). Вимикаємо газ і залишаємо на три хвилини постояти.

  • Крок 8

    У цей час дуже петрушку дрібно ріжемо, видавлюємо в неї зубчик часнику і додаємо трохи оливкової олії.

  • Крок 9

    Починаємо заповнювати форму. Так як скибочки овочів у мене були не дуже широкі, то я заповнювала форму в два поверхи. Викладаємо у форму половину тушкованих овочів зі сковороди...

  • Крок 10

    ... і починаємо шарами по колу викладати овочі.

  • Крок 11

    Коли перший поверх заповнений, викладаємо залишки овочів зі сковороди і повторюємо процедуру заповнення.

  • Крок 12

    Зверху посипаємо всю конструкцію петрушкою і часником.

  • Крок 13

    Накриваємо кришкою і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів на годину.

  • Крок 14

    Блюдо виходить дуже ароматним, смачним і корисним. У звичайне рагу ми додаємо масло, а тут його всього кілька крапель: овочі виходять у власному соку.

  • Крок 15

    Крім того, мені дуже подобається, що всі овочі м'які, відварені, на них немає шкірки - це той випадок, коли блюдо і красиво, і смачно, і корисно. Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: