» » » Рататуй

Рататуй

Оцінка 4 з 5
Рататуй - це традиційне блюдо французьких селян, яке являє собою рагу з кабачків, помідорів і баклажанів. Від звичного нам овочевого рагу відрізняється додаванням прованських трав, часнику, оливкової олії і, звичайно ж, іншим оформленням: французьке рагу робиться шарами.

Інгредієнти для рецепта «Рататуй»:

  • Кабачок
  • Баклажан
  • Кілька помідор
  • Середня цибулина
  • Болгарський перець
  • Петрушка
  • Часник
  • Прованські трави
  • Оливкову і соняшникову олію

Як приготувати «Рататуй» в домашніх умовах

  1. Так як у мене і баклажани, кабачок великі, то ріжу я їх не кружальцями, а пластинками, і укладаю не «гусінню», а трояндою, використовуючи круглу скляну форму для запікання. Отже, стапвим кип'ятитися 2 літри води в просторій каструлі. Поки вода гріється, чистимо кабачок. Робимо хрестоподібні надрізи на помідорах.
  2. Очищаємо від насіння перець і нарізаємо їх смужками шириною 2-3 см. Закидаємо в киплячу воду. Помідори достаєм через хвилину, а перці оставлем відваритися на 10 хвилин. Знімемо з помідорів шкірку і дрібно ріжемо.
  3. Так само дрібно ріжемо цибулину.
  4. Потім дістаємо перець, зчищають шкіру і теж подрібнюємо.
  5. Сковороду змащуємо дуже невеликою кількістю рослинної олії, додаємо пару крапель оливкової для запаху, і кидаємо цибулю, помідори і перець тушкуватися на сковорідку.
  6. Зменшуємо газ, накриваємо кришкою. Поки овочі тушатся, ріжемо кабачок, баклажан і помідори пластинками не товщі півсантиметра.
  7. Солимо овочі на сковорідці, засипаємо туди трохи прованських трав (головне не переборщити, вони дуже ароматні). Вимикаємо газ і залишаємо на три хвилини постояти.
  8. У цей час дуже петрушку дрібно ріжемо, видавлюємо в неї зубчик часнику і додаємо трохи оливкової олії.
  9. Починаємо заповнювати форму. Так як скибочки овочів у мене були не дуже широкі, то я заповнювала форму в два поверхи. Викладаємо у форму половину тушкованих овочів зі сковороди...
  10. ... і починаємо шарами по колу викладати овочі.
  11. Коли перший поверх заповнений, викладаємо залишки овочів зі сковороди і повторюємо процедуру заповнення.
  12. Зверху посипаємо всю конструкцію петрушкою і часником.
  13. Накриваємо кришкою і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів на годину.
  14. Блюдо виходить дуже ароматним, смачним і корисним. У звичайне рагу ми додаємо масло, а тут його всього кілька крапель: овочі виходять у власному соку.
  15. Крім того, мені дуже подобається, що всі овочі м'які, відварені, на них немає шкірки - це той випадок, коли блюдо і красиво, і смачно, і корисно. Приємного апетиту!
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent