Загрузка...

Страви на день народження

Страви на день народження


У кожної господині є на випадок торжества свої фірмові рецепти. На порядку денному страви на день народження і для кожного винуватця торжества в сім'ї вони можуть бути різними. Але жодне сімейне свято не обійдеться без солодкого і смачного домашнього пирога. Спочатку цей рецепт називався «французький пиріг зі сливами», але замість слив його можна приготувати з будь-якими фруктами - з яблуками, грушами, персиками, ну, і звичайно, зі сливами. Технологія приготування від виду фрукта не змінюється і сенс пирога - теж. Смачні та прості страви готуємо!
Страви на день народження
0
0
30 січ
Інгредієнти:
  • 1ст борошна
  • 150г вершкового масла
  • 1-2ст.л. цукру/або цукрової пудри
  • 2ст.л холодної води
  • Маленька щіпка солі
  • Заморожене масло порубати на дрібні шматочки з борошном, сіллю, цукром до утворення крихти. Додати холодної води і швидко замісити тісто. Сформувати з нього кулю і залишити в прохолодному місці на ? -1година.
  • А поки приготувати начинку.
  • Фрукти (як вже говорилося, будь-які, наприклад яблука) 1кг
  • Цукор/цукрова пудра - 1ст
  • Масло вершкове 30г
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Масло розтопити в глибокій сковороді, додати до нього цукор / цукрову пудру, при постійному помішуванні, посмажити до стану карамелі. Потім туди додати порізані дольками фрукти, знизити нагрівання плити, і, не припиняючи заважати згасити хвилин 10-15, до загустіння виділився соку.

  • Крок 2

    Взяти форму з вогнетривкого скла, змастити її злегка маслом. Покласти в неї підготовлені фрукти і зверху як би «укутати» їх пластом розкачане тісто, підкрутивши трохи краю пласта вниз. Поставити в розігріту до 180оС духовку приблизно на півгодини. Подати на стіл можна в тій формі, в якій пиріг випікався.

  • Крок 3

    Чому цей рецепт особливо гарний на день народження? Він незрівнянно виглядає з запаленими свічками на честь іменинника ...

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: