Мариновані шампіньйони

Мариновані шампіньйони


Печериці в Росії з'явилися близько двохсот років тому і відразу зайняли свою нішу серед грибів. Як у свіжому вигляді, так і мариновані печериці завжди можна знайти на полицях супермаркетів, незалежно від пори року, так як вирощують їх на спеціальних грибних фермах, на яких підтримується необхідна температура і вологість. Ростуть вони в спеціальному компості, що дозволяє зібрати надзвичайно великі врожаї. Зустрічаються печериці і в природі, але не в таких кількостях, як на фермах, що зумовлено погодними умовами і складом грунту, в якій вони ростуть. Широке поширення серед грибників-любителів отримало вирощування печериць на присадибних ділянках, що дозволяє їм зібрати досить непогані врожаї грибів і зробити запаси на зиму, тим більше що вони дуже корисні і смачні. У світі печериці, найбільш вирощувані гриби, що говорить саме за себе. З них можна приготувати величезну кількість страв, печериці добре поєднуються з рибою, м'ясом, овочами та іншими продуктами. Печериці крім використання у свіжому вигляді ще сушать, консервують, маринують.

Щоб швидко замаринувати печериці треба наступні інгредієнти:
• Печериці - триста грам.
• Оцет - дві столові ложки.
• Рослинне масло - три столові ложки.
• Гвоздика - чотири парасольки.
• Запашний перець - шість горошин.
• Лавровий лист - два аркуша.
• Часник - два зубчики.
• Цукор - пів чайної ложки.
• Сіль, петрушка, кріп.

• Гриби спочатку треба добре вимити, після чого великі розрізати в залежності від розміру на дві або чотири частини. Очистити часник і пропустити через часниковий прес. Кріп з петрушкою промити і дрібно нарізати. Рослинне масло налити в сковороду і розкласти у ній гриби, додати цукор, сіль, запашний перець, гвоздику, лавровий лист, влити оцет. Це все перемішати, накрити кришкою і на середньому вогні довести до кипіння, після чого трохи зменшити вогонь і тушкувати хвилин шість-вісім. По закінченню цього часу додати часник і зелень, перемішати і під кришкою тушкувати ще дві-три хвилини. Потім грибів дати охолонути, після чого охолодити їх у холодильнику. Можна використовувати як холодну закуску або скласти в скляну банку і поставити на зберігання в холодильник.

Щоб заготовити мариновані печериці на зиму треба:
• Печериці невеликі - один кілограм.
• Вода - півтора літра.
• Оцет - шістнадцять столових ложок.
• Цибуля ріпчаста - одна головка.
• Морква - одна штука.
• Лавровий лист - два аркуша.
• Цукор - вісім столових ложок.
• Сіль - дві столові ложки.
• Перець запашний горошком - вісім-десять штук.
Мариновані шампіньйони
+1
0
17 січ
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Печериці добре промити і поставити закип'ятити.

  • Крок 2

    Цибулю і моркву очистити і нарізати півкільцями.

  • Крок 3

    Після чого в каструлю з водою їх покласти.

  • Крок 4

    Додати всі інші інгредієнти маринаду, закип'ятити, варити п'ять-шість хвилин.

  • Крок 5

    З печериць воду злити, а замість неї залити маринад і варити ще п'ять хвилин.

  • Крок 6

    Готові гриби з маринадом закривати в банки поки вони гарячі.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: