Загрузка...

Мариновані шампіньйони

Мариновані шампіньйони


Печериці в Росії з'явилися близько двохсот років тому і відразу зайняли свою нішу серед грибів. Як у свіжому вигляді, так і мариновані печериці завжди можна знайти на полицях супермаркетів, незалежно від пори року, так як вирощують їх на спеціальних грибних фермах, на яких підтримується необхідна температура і вологість. Ростуть вони в спеціальному компості, що дозволяє зібрати надзвичайно великі врожаї. Зустрічаються печериці і в природі, але не в таких кількостях, як на фермах, що зумовлено погодними умовами і складом грунту, в якій вони ростуть. Широке поширення серед грибників-любителів отримало вирощування печериць на присадибних ділянках, що дозволяє їм зібрати досить непогані врожаї грибів і зробити запаси на зиму, тим більше що вони дуже корисні і смачні. У світі печериці, найбільш вирощувані гриби, що говорить саме за себе. З них можна приготувати величезну кількість страв, печериці добре поєднуються з рибою, м'ясом, овочами та іншими продуктами. Печериці крім використання у свіжому вигляді ще сушать, консервують, маринують.

Щоб швидко замаринувати печериці треба наступні інгредієнти:
• Печериці - триста грам.
• Оцет - дві столові ложки.
• Рослинне масло - три столові ложки.
• Гвоздика - чотири парасольки.
• Запашний перець - шість горошин.
• Лавровий лист - два аркуша.
• Часник - два зубчики.
• Цукор - пів чайної ложки.
• Сіль, петрушка, кріп.

• Гриби спочатку треба добре вимити, після чого великі розрізати в залежності від розміру на дві або чотири частини. Очистити часник і пропустити через часниковий прес. Кріп з петрушкою промити і дрібно нарізати. Рослинне масло налити в сковороду і розкласти у ній гриби, додати цукор, сіль, запашний перець, гвоздику, лавровий лист, влити оцет. Це все перемішати, накрити кришкою і на середньому вогні довести до кипіння, після чого трохи зменшити вогонь і тушкувати хвилин шість-вісім. По закінченню цього часу додати часник і зелень, перемішати і під кришкою тушкувати ще дві-три хвилини. Потім грибів дати охолонути, після чого охолодити їх у холодильнику. Можна використовувати як холодну закуску або скласти в скляну банку і поставити на зберігання в холодильник.

Щоб заготовити мариновані печериці на зиму треба:
• Печериці невеликі - один кілограм.
• Вода - півтора літра.
• Оцет - шістнадцять столових ложок.
• Цибуля ріпчаста - одна головка.
• Морква - одна штука.
• Лавровий лист - два аркуша.
• Цукор - вісім столових ложок.
• Сіль - дві столові ложки.
• Перець запашний горошком - вісім-десять штук.
Мариновані шампіньйони
0
0
17 січ
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Печериці добре промити і поставити закип'ятити.

  • Крок 2

    Цибулю і моркву очистити і нарізати півкільцями.

  • Крок 3

    Після чого в каструлю з водою їх покласти.

  • Крок 4

    Додати всі інші інгредієнти маринаду, закип'ятити, варити п'ять-шість хвилин.

  • Крок 5

    З печериць воду злити, а замість неї залити маринад і варити ще п'ять хвилин.

  • Крок 6

    Готові гриби з маринадом закривати в банки поки вони гарячі.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: