Язик в томатній підливці

Язик в томатній підливці


Язик і в наш час, коли він став доступним для будь-якої людини, залишається делікатесом. В якому б вигляді ти його не приготував, він завжди прикрасить стіл - щоденний або святковий. Якщо його зробити з овочами, просочивши його їхніми соками і ароматами, він стане вдвічі краще і смачніше. Тому пропоную сьогодні цей рецепт. Відразу скажу, що язик свинячий, а не яловичий. Він не так довго вариться, та й смак його не менш оригінальний. З ним немає довгої метушні. Страва, вважаючи на час варіння, готується години півтори-два. В основному воно йде на приготування. Але ми не будемо втрачати часу дарма, а займемося приготуванням інших інгредієнтів і подумаємо, як оформити подачу на стіл.
Язик в томатній підливці
0
0
15 січ
Інгредієнти:
  • Язик свинячий - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Селера (корінь) - 70 гр.
  • Кетчуп або томат-паста - 1 ст.л. (півсклянки тоатного соку)
  • Рослинне масло - для смаження
  • Маслини - за смаком
  • Вино - 50 мл
  • Лимон - кілька часточок
  • Борошно - 1 ч.л.
  • Сіль і перець - за смаком.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Почнемо, як завжди, з продуктів.

  • Крок 2

    Потім гарненько вимиємо язика і відправимо його варитися. Коли вода закипить, зробимо маленький вогник і не забуваємо знімати пінку!

  • Крок 3

    А ми візьмемося за інші справи. Нам потрібно нарізати моркву, цибулю і селеру. і обов'язково соломкою.

  • Крок 4

    Дивимося - готовий язик. Як тільки ви зрозумієте, що він вже майже готовий, відправимо в нагріту з рослинним маслом сковороду овочі.

  • Крок 5

    Перед готовністю всиплемо сюди борошна. Розмішавши все, прожарим з хвилини 2.

  • Крок 6

    Зараз наллємо в сковороду вино (у мене не було, я додала коньяк).

  • Крок 7

    Дамо трохи закипіти, і додамо томат. Розмішуєм підливку і через хвилину кипіння вимкнемо. Якщо вона вийде густий, можна додати бульйон. Адже в ній нам ще тушкувати язика.

  • Крок 8

    Відправимо шматочки в отриману підливку, і хвилин 5 протушкуйте на маленькому вогні.

  • Крок 9

    Тепер нам залишається викласти все в тарілку. Маслини додадуть пікантності, як і кілька крапель лимонного соку. Підливку можна використовувати як гарнір.

  • Крок 10

    Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: