Загрузка...

Язик в томатній підливці

Язик в томатній підливці


Язик і в наш час, коли він став доступним для будь-якої людини, залишається делікатесом. В якому б вигляді ти його не приготував, він завжди прикрасить стіл - щоденний або святковий. Якщо його зробити з овочами, просочивши його їхніми соками і ароматами, він стане вдвічі краще і смачніше. Тому пропоную сьогодні цей рецепт. Відразу скажу, що язик свинячий, а не яловичий. Він не так довго вариться, та й смак його не менш оригінальний. З ним немає довгої метушні. Страва, вважаючи на час варіння, готується години півтори-два. В основному воно йде на приготування. Але ми не будемо втрачати часу дарма, а займемося приготуванням інших інгредієнтів і подумаємо, як оформити подачу на стіл.
Язик в томатній підливці
0
0
15 січ
Інгредієнти:
  • Язик свинячий - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Селера (корінь) - 70 гр.
  • Кетчуп або томат-паста - 1 ст.л. (півсклянки тоатного соку)
  • Рослинне масло - для смаження
  • Маслини - за смаком
  • Вино - 50 мл
  • Лимон - кілька часточок
  • Борошно - 1 ч.л.
  • Сіль і перець - за смаком.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Почнемо, як завжди, з продуктів.

  • Крок 2

    Потім гарненько вимиємо язика і відправимо його варитися. Коли вода закипить, зробимо маленький вогник і не забуваємо знімати пінку!

  • Крок 3

    А ми візьмемося за інші справи. Нам потрібно нарізати моркву, цибулю і селеру. і обов'язково соломкою.

  • Крок 4

    Дивимося - готовий язик. Як тільки ви зрозумієте, що він вже майже готовий, відправимо в нагріту з рослинним маслом сковороду овочі.

  • Крок 5

    Перед готовністю всиплемо сюди борошна. Розмішавши все, прожарим з хвилини 2.

  • Крок 6

    Зараз наллємо в сковороду вино (у мене не було, я додала коньяк).

  • Крок 7

    Дамо трохи закипіти, і додамо томат. Розмішуєм підливку і через хвилину кипіння вимкнемо. Якщо вона вийде густий, можна додати бульйон. Адже в ній нам ще тушкувати язика.

  • Крок 8

    Відправимо шматочки в отриману підливку, і хвилин 5 протушкуйте на маленькому вогні.

  • Крок 9

    Тепер нам залишається викласти все в тарілку. Маслини додадуть пікантності, як і кілька крапель лимонного соку. Підливку можна використовувати як гарнір.

  • Крок 10

    Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: