Кокосові цукерки

Кокосові цукерки


Не знаю як ви, а я дуже великий ласун. Хоча часто намагаюся обмежити себе у вживанні солодощів. Але вчора вирішила побалувати себе і своїх гостей «кокосовим» десертом. Вчора вдень подзвонила подруга і порадувала новиною, що вони всією родиною заїдуть ввечері в гості. Так як традиція чаювання з гостями в нашій родині давно закріпилася, я захотіла порадувати всіх кокосовими цукерками, які дуже схожі за смаком на батончик Баунті. Дуже виручило те, що в холодильнику стояла відкрита баночка згущеного молока, в шафі лежала кокосова стружка, куплена для посипання торта, а у серванті від малюка ховалася плитка шоколаду. Отже, про все і по порядку.
Кокосові цукерки
+5
0
29 лис
Інгредієнти:
  • стружка кокосова (у мене 2 пачки по 40г) - 80 грам;
  • молоко згущене (маса нетто 380г) - трохи більше половини банки;
  • плитка молочного шоколаду (можна будь-якого).
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Зібравши всі необхідні інгредієнти, приступимо до найцікавішого. Хоча найцікавіше почнеться потім, коли ви будете пити чай з такими цукерками. Висипаємо обидві пачки кокосової стружки в тарілочку.

  • Крок 2

    Починаємо додавати до стружці згущене молоко.

  • Крок 3

    Добре перемішуємо стружку зі згущеним молоком. Якщо виходить занадто сухо, додаємо ще згущеного молока. В результаті у нас повинна вийти тілі липуча маса.

  • Крок 4

    Тепер займемося формуванням заготовок для наших цукерок. Для цього трохи смочим руки і, набравши невелику кількість сгущено-кокосової маси, почнемо формувати кульки. Сформовані кульки я виклала на харчову фольгу і відставила.

  • Крок 5

    Тепер ми будемо займатися приготуванням «покриття» для наших цукерок. Для цього візьмемо шоколад, разломаем його на шматочки і покладемо в тарілку.

  • Крок 6

    Чтобы растопить его на паровой бане, я взяла эмалированную литровую кружку, налила в нее немного воды, поставила на газ, а сверху вложила тарелочку с шоколадом. После закипания воды, убавила огонь и продолжила растапливать шоколад. После того, как весь шоколад растопился, я приступила к «оборачиванию» кокосовых шариков.

  • Крок 7

    Я використовувала дерев'яну шпажку і чайну ложку. Натыкала кульку на шпажку, занурювала однією стороною в розтоплений шоколад і ще поливала зверху за допомогою ложки.

  • Крок 8

    Таким чином, я занурила всі кульки, виклала їх на пергаментний папір і дала трохи охолонути. Після цього я відправила цукерки в холодильник до повного застигання.

  • Крок 9

    Найважче дочекатися закінчення їх приготування було синові, він так і бігав до холодильника. Ввечері цукерки полетіли зі швидкістю звука.

  • Крок 10

    Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: