» » » Кокосові цукерки

Кокосові цукерки

Оцінка 4 з 5
Не знаю як ви, а я дуже великий ласун. Хоча часто намагаюся обмежити себе у вживанні солодощів. Але вчора вирішила побалувати себе і своїх гостей «кокосовим» десертом. Вчора вдень подзвонила подруга і порадувала новиною, що вони всією родиною заїдуть ввечері в гості. Так як традиція чаювання з гостями в нашій родині давно закріпилася, я захотіла порадувати всіх кокосовими цукерками, які дуже схожі за смаком на батончик Баунті. Дуже виручило те, що в холодильнику стояла відкрита баночка згущеного молока, в шафі лежала кокосова стружка, куплена для посипання торта, а у серванті від малюка ховалася плитка шоколаду. Отже, про все і по порядку.

Інгредієнти для рецепта «Кокосові цукерки»:

  • стружка кокосова (у мене 2 пачки по 40г) - 80 грам;
  • молоко згущене (маса нетто 380г) - трохи більше половини банки;
  • плитка молочного шоколаду (можна будь-якого).

Як приготувати «Кокосові цукерки» в домашніх умовах

  1. Зібравши всі необхідні інгредієнти, приступимо до найцікавішого. Хоча найцікавіше почнеться потім, коли ви будете пити чай з такими цукерками. Висипаємо обидві пачки кокосової стружки в тарілочку.
  2. Починаємо додавати до стружці згущене молоко.
  3. Добре перемішуємо стружку зі згущеним молоком. Якщо виходить занадто сухо, додаємо ще згущеного молока. В результаті у нас повинна вийти тілі липуча маса.
  4. Тепер займемося формуванням заготовок для наших цукерок. Для цього трохи смочим руки і, набравши невелику кількість сгущено-кокосової маси, почнемо формувати кульки. Сформовані кульки я виклала на харчову фольгу і відставила.
  5. Тепер ми будемо займатися приготуванням «покриття» для наших цукерок. Для цього візьмемо шоколад, разломаем його на шматочки і покладемо в тарілку.
  6. Чтобы растопить его на паровой бане, я взяла эмалированную литровую кружку, налила в нее немного воды, поставила на газ, а сверху вложила тарелочку с шоколадом. После закипания воды, убавила огонь и продолжила растапливать шоколад. После того, как весь шоколад растопился, я приступила к «оборачиванию» кокосовых шариков.
  7. Я використовувала дерев'яну шпажку і чайну ложку. Натыкала кульку на шпажку, занурювала однією стороною в розтоплений шоколад і ще поливала зверху за допомогою ложки.
  8. Таким чином, я занурила всі кульки, виклала їх на пергаментний папір і дала трохи охолонути. Після цього я відправила цукерки в холодильник до повного застигання.
  9. Найважче дочекатися закінчення їх приготування було синові, він так і бігав до холодильника. Ввечері цукерки полетіли зі швидкістю звука.
  10. Приємного апетиту!
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent