Мафіни на кислому молоці з яблуками і горіхами

Мафіни на кислому молоці з яблуками і горіхами


У всіх буває, що скисає молоко. Раніше мама готувала з нього тільки млинці на всю сковороду, а я сьогодні відійшла від цієї традиції і зпекла мафіни. Даний рецепт для мене став відкриттям тому, що замість вершкового масла або маргарину в нього входить рослинна олія. Мій синочок їздив у гості до бабусі на два дні і сьогодні повертається. Я за ним дуже скучила і, звичайно ж, приготувала щось смачненьке і корисне.
Мафіни на кислому молоці з яблуками і горіхами
0
0
28 лис
Інгредієнти:
  • 1 куряче яйце
  • 300 мл кислого молока (його можна замінити на звичайне 1 ст.л. лимонного соку)
  • 100 р цукру
  • 60 г рослинної олії
  • ванільний цукор
  • сіль
  • розпушувач
  • 2 ст. борошна
  • 2 яблука
  • 150 г чищених волоських горіхів
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Яйце збила до піни з допомогою ручного віночка.

  • Крок 2

    Слідом додала кисле молоко і рослинне масло. Гарненько знову збила.

  • Крок 3

    Далі додала цукру, ваніль і сіль.

  • Крок 4

    І на останок в тісто пішла борошно з розпушувачем.

  • Крок 5

    Тісто вийшло схожим за консистенцією на сметану. На смак дуже ніжний, порівняно з моїми попередніми рецептами, навіть не дивлячись на те, що є «кисляк». Яблука очистила від шкірки і серцевини.

  • Крок 6

    Нарізала на невеликі кубики. Грецкие горіхи дістала з шкаралупи і нарізала на невеликі шматочки.

  • Крок 7

    Додала начинку в тісто.

  • Крок 8

    І гарненько все перемішала, щоб начинка рівномірно розподілилася по всьому майбутньому маффину.

  • Крок 9

    Формочки для випікання кексів змастила маргарином і залила в них тісто.

  • Крок 10

    Випікалися кекси 40 хвилин, поки не підрум'янилися.

  • Крок 11

    Мені дуже сподобалося поєднання в начинці яблук і волоських горіхів, які краще більше подрібнити. Крім цього дуже здивувалася, що кисле молоко не відчувається взагалі. Рецепт незвичайний і займе гідне місце в моїй збірці.

  • Крок 12

    Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: