Загрузка...

Яблучна запіканка з дитинства

Яблучна запіканка з дитинства


Настрій у мене сьогодні не дуже. Можливо, мене знову відвідала осіння депресія, як це буває щороку. На вулиці сиро і холодно, і люди всі поспішають кудись, закривши обличчя шарфами і комірами від вітру. І я нічим не краще, адже за весь день навіть не посміхнулася. Але це було до моменту появи на столі яблучної запіканки з дитинства. Спочатку довелося піднімати настрій солодким - це мені завжди допомагає. Тільки пара ложок згущеного молока настрій мені підняли рівно на пару ложок. Тоді-то я і вирішила спекти теплу сонячну солодку яблучну запіканку, якій дуже хотіла зігріти душу в холодний туманний осінній день.
Яблучна запіканка з дитинства
+1
0
28 лис
Інгредієнти:
  • 4 яблука середнього розміру
  • 3 яйця
  • 200 мл молока
  • 6 ст.л. відвареного рису
  • 3 ст.л. борошна
  • 6-9 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. вершкового масла
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Яблука миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо шматочками середнього розміру (кубиками або часточками не має значення).

  • Крок 2

    Форму змащуємо вершковим маслом.

  • Крок 3

    Рівномірно розкладаємо яблучні шматочки по формі.

  • Крок 4

    Яйця беремо охолоджені середнього розміру.

  • Крок 5

    Додаємо до них цукор і збиваємо виделкою до розчинення цукру. Пишної піни не повинно бути (!).

  • Крок 6

    Додаємо до яєць молоко, борошно

  • Крок 7

    і відварений рис.

  • Крок 8

    Заливаємо яєчною масою яблучні шматочки і відправляємо форму в духовку випікатися до готовності при температурі 170 градусів.

  • Крок 9

    Як тільки верх запіканки стане злегка золотавою її можна виймати з духовки і дати трохи охолонути.

  • Крок 10

    Теплу солодку яблучну запіканку розрізаємо на шматочки і подавати до столу. Можна полити її любимо кислим варенням або фруктово-ягідним соусом (у мене перетерта журавлина з цукром). Залишилося тільки налити какао і підняти настрій шматочком ароматною запіканки родом з безтурботного дитинства. Приємного апетиту і гарного настрою!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: