Яблучна запіканка з дитинства

Яблучна запіканка з дитинства


Настрій у мене сьогодні не дуже. Можливо, мене знову відвідала осіння депресія, як це буває щороку. На вулиці сиро і холодно, і люди всі поспішають кудись, закривши обличчя шарфами і комірами від вітру. І я нічим не краще, адже за весь день навіть не посміхнулася. Але це було до моменту появи на столі яблучної запіканки з дитинства. Спочатку довелося піднімати настрій солодким - це мені завжди допомагає. Тільки пара ложок згущеного молока настрій мені підняли рівно на пару ложок. Тоді-то я і вирішила спекти теплу сонячну солодку яблучну запіканку, якій дуже хотіла зігріти душу в холодний туманний осінній день.
Яблучна запіканка з дитинства
+1
0
28 лис
Інгредієнти:
  • 4 яблука середнього розміру
  • 3 яйця
  • 200 мл молока
  • 6 ст.л. відвареного рису
  • 3 ст.л. борошна
  • 6-9 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. вершкового масла
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Яблука миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо шматочками середнього розміру (кубиками або часточками не має значення).

  • Крок 2

    Форму змащуємо вершковим маслом.

  • Крок 3

    Рівномірно розкладаємо яблучні шматочки по формі.

  • Крок 4

    Яйця беремо охолоджені середнього розміру.

  • Крок 5

    Додаємо до них цукор і збиваємо виделкою до розчинення цукру. Пишної піни не повинно бути (!).

  • Крок 6

    Додаємо до яєць молоко, борошно

  • Крок 7

    і відварений рис.

  • Крок 8

    Заливаємо яєчною масою яблучні шматочки і відправляємо форму в духовку випікатися до готовності при температурі 170 градусів.

  • Крок 9

    Як тільки верх запіканки стане злегка золотавою її можна виймати з духовки і дати трохи охолонути.

  • Крок 10

    Теплу солодку яблучну запіканку розрізаємо на шматочки і подавати до столу. Можна полити її любимо кислим варенням або фруктово-ягідним соусом (у мене перетерта журавлина з цукром). Залишилося тільки налити какао і підняти настрій шматочком ароматною запіканки родом з безтурботного дитинства. Приємного апетиту і гарного настрою!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: