Хачапурі по-тбіліському рецепт з фото

Хачапурі по-тбіліському рецепт з фото


Не знаю, чи точно це грузинське хачапурі. Але в моїй родині його дуже люблять! Приготуйте хачапурі за цим рецептом - і Ви не розчаруєтеся!
Хачапурі по-тбіліському рецепт з фото
+1
0
25 лис
Інгредієнти:
  • Борошно пшеничне 3 склянки
  • Кефір 1 стакан
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сіль 1 ч.л.
  • Цукор 1 ч.л.
  • Сода харчова 0,5 ч.л.
  • Масло рослинне 1 ст.л.
  • Сир твердих сортів 400 г
  • Масло вершкове 50 г
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    У кефір додаємо одне яйце, цукор, сіль і рослинне масло, гарненько перемішуємо.

  • Крок 2

    2 склянки борошна просіваємо (один стакан муки залишаємо для підсипки), додаємо соду, перемішуємо і з'єднуємо з кефірної масою.

  • Крок 3

    Замішуємо м'яке тісто, підсипаючи потроху борошна, поки не вийде м'яке тісто, здатне тримати форму, тісто буде трохи липнути до рук. Головне - не перестаратися з борошном, інакше хачапурі вийдуть жорсткими. Тісто накриваємо серветкою і даємо йому постояти.

  • Крок 4

    Сир натираємо на крупній тертці, додаємо одне яйце і перемішуємо. Начинка готова.

  • Крок 5

    З тіста формуємо ковбаску і нарізаємо її на 9 частин.

  • Крок 6

    З кожної частини тесту формуємо коржик,

  • Крок 7

    в центр викладаємо сирну начинку

  • Крок 8

    а потім, підтягуючи кінці коржі, збираємо їх в центрі і зліплюють.

  • Крок 9

    Отриманий мішечок перевертаємо і трохи розгортаємо, потім ще раз перегорнемо і розкачати, але не сильно.

  • Крок 10

    Випікаємо хачапурі на гарячій сковороді з обох сторін без масла до золотистого кольору. Для кращого пропікання можна сковороду накрити кришкою.

  • Крок 11

    Готове хачапурі відразу ж рясно змастити вершковим маслом.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: