Загрузка...

суп-пюре GOURMET рецепт з фото

суп-пюре GOURMET рецепт з фото


При приготуванні цього вишуканого, але зовсім нескладного супу-пюре я взяла за основу соус: вершкове масло + цибуля + шампанське, підглянутий мною у шеф-кухаря ресторану Gourmet (і за сумісництвом одного з власників цієї мережі ресторанів по всьому світу) - він подавав такий соус до гребінцям ... я пішла далі-вирішила зробити суп на його основі-вийшло обалденно смачно!
суп-пюре GOURMET рецепт з фото
0
0
25 лис
Інгредієнти:
  • Креветки королівські 10 шт.
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Шампанське сухе 150 мл.
  • Сир плавлений 100 гр
  • Бульйон 300 мл.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Після приготування фаршированої креветками гарбуза-я залишила креветочні панцири. Ось з них ми і приготуємо креветочний бульйон-залити панцири (від варенномороженних креветок) горяцей водою і прокип'ятити на слабкому вогні з додаванням щіпки солі протягом 10-15 хвилин. Панцирів у мене було грам 300 - стільки ж беремо і води.

  • Крок 2

    Поки вариться креветочний бульйон-приготуємо основу для супу пюре-цибулю дрібно нашаткувати і обсмажити на вершковому мсле-приблизно 5 хвилин. Додати шампанське і очищені креветки (якщо використовуєте сирі креветки-то гасити в соусі до готовності креветок)-я використовую варенноморожение (попередньо розморозивши їх і очистивши) - гасити креветки ще 5 хвилин. Витягнути креветки, а суміш цибулі, олії та шампанського збити в блендері в пюре

  • Крок 3

    Креветочний бульйон вимкнути-процідити. Влити половину в сотейник і поставити на вогонь-ввести потроху вершковий сир (порада: не соліть до кінця приготування супу-так як сир солоний-мені сіль не знадобилася взагалі). Добре перемішати, ввести цибульний-шампансоке пюре і додавати бульйон, що залишився (якщо буде потрібно) до консистенції супу-пюре.Далее два способи подачі: очищені креветки-по 5 штук на порцію-розвісити на краю тарілочки. Суп приправити тертим мускатним горіхом і прикрасити пір'ям зеленої цибулі.

  • Крок 4

    другий спосіб подачі-окремо добре засмажені креветки (в соусі тушкувати) в панцирах-ні чищення опустити в суп-пюре-також прикрасити цибулею і тертим мускатним горіхом.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: