суп-пюре GOURMET рецепт з фото

суп-пюре GOURMET рецепт з фото


При приготуванні цього вишуканого, але зовсім нескладного супу-пюре я взяла за основу соус: вершкове масло + цибуля + шампанське, підглянутий мною у шеф-кухаря ресторану Gourmet (і за сумісництвом одного з власників цієї мережі ресторанів по всьому світу) - він подавав такий соус до гребінцям ... я пішла далі-вирішила зробити суп на його основі-вийшло обалденно смачно!
суп-пюре GOURMET рецепт з фото
0
0
25 лис
Інгредієнти:
  • Креветки королівські 10 шт.
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Шампанське сухе 150 мл.
  • Сир плавлений 100 гр
  • Бульйон 300 мл.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Після приготування фаршированої креветками гарбуза-я залишила креветочні панцири. Ось з них ми і приготуємо креветочний бульйон-залити панцири (від варенномороженних креветок) горяцей водою і прокип'ятити на слабкому вогні з додаванням щіпки солі протягом 10-15 хвилин. Панцирів у мене було грам 300 - стільки ж беремо і води.

  • Крок 2

    Поки вариться креветочний бульйон-приготуємо основу для супу пюре-цибулю дрібно нашаткувати і обсмажити на вершковому мсле-приблизно 5 хвилин. Додати шампанське і очищені креветки (якщо використовуєте сирі креветки-то гасити в соусі до готовності креветок)-я використовую варенноморожение (попередньо розморозивши їх і очистивши) - гасити креветки ще 5 хвилин. Витягнути креветки, а суміш цибулі, олії та шампанського збити в блендері в пюре

  • Крок 3

    Креветочний бульйон вимкнути-процідити. Влити половину в сотейник і поставити на вогонь-ввести потроху вершковий сир (порада: не соліть до кінця приготування супу-так як сир солоний-мені сіль не знадобилася взагалі). Добре перемішати, ввести цибульний-шампансоке пюре і додавати бульйон, що залишився (якщо буде потрібно) до консистенції супу-пюре.Далее два способи подачі: очищені креветки-по 5 штук на порцію-розвісити на краю тарілочки. Суп приправити тертим мускатним горіхом і прикрасити пір'ям зеленої цибулі.

  • Крок 4

    другий спосіб подачі-окремо добре засмажені креветки (в соусі тушкувати) в панцирах-ні чищення опустити в суп-пюре-також прикрасити цибулею і тертим мускатним горіхом.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: