Шоколадна ковбаса з кунжутом (салямі)

Шоколадна ковбаса з кунжутом (салямі)


Виявляється наш улюблений десерт ще з радянських часів «Шоколадна ковбаска» - це традиційний італійський десерт, який вони найчастіше готують на різдвяні свята. До складу нашої ковбаски входить кунжут, який надає десерту вид дрібнозернистої ковбаси, а кукурудзяні пластівці роблять «салямі» повітряної і хрусткою. Десерт володіє насиченим шоколадним смаком, готується легко і виходить навіть у недосвідчених кулінарів. Зберігається шоколадна ковбаска в холодильнику дуже довго (якщо, звичайно, ніхто не знає, що вона там є.
Шоколадна ковбаса з кунжутом (салямі)
0
0
12 лис
Інгредієнти:
  • 100 г насіння кунжуту
  • 100 г волоських горіхів (мигдаль, фісташки, фундук)
  • 2,5 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. води
  • 125 г вершкового несолоного масла
  • 100 г темного шоколаду
  • 2,5 ст. л. меду
  • 2 ст. л. шоколадного лікеру (за бажанням)
  • 70 г будь-яких пластівців для сніданку
  • 1 ст. л. цукрової пудри
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    На сухій сковороді без масла злегка обсмажте кунжут і горіхи. Горіхи порубаєте ножем.

  • Крок 2

    У невеликій антипригарної каструлі, на маленькому вогні, розтопіть цукор з водою і, помішуючи, доведіть до стану густого сиропу.

  • Крок 3

    У гарячий сироп додайте вершкове масло, поламаний шматочками шоколад, розтоплюйте на маленькому вогні, постійно помішуючи, поки маса не стане однорідною. Потім додайте мед, лікер (за бажанням), горішки, кунжут і пластівці. Всі інгредієнти добре перемішайте і дайте охолонути.

  • Крок 4

    Коли шоколадна маса охолоне, викладіть її на пергамент або фольгу, надайте їй форму ковбаси, щільно загорніть і покладіть в холодильник на ніч. Застиглу «салямі» розгорніть, присипте цукровою пудрою (для цілковитого подібності з сухою ковбасою) і покладіть її на дерев'яну дощечку. При необхідності, ви легко зможете відрізати потрібну вам кількість. Buon Appetito!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: