Загрузка...

Шоколадна ковбаса з кунжутом (салямі)

Шоколадна ковбаса з кунжутом (салямі)


Виявляється наш улюблений десерт ще з радянських часів «Шоколадна ковбаска» - це традиційний італійський десерт, який вони найчастіше готують на різдвяні свята. До складу нашої ковбаски входить кунжут, який надає десерту вид дрібнозернистої ковбаси, а кукурудзяні пластівці роблять «салямі» повітряної і хрусткою. Десерт володіє насиченим шоколадним смаком, готується легко і виходить навіть у недосвідчених кулінарів. Зберігається шоколадна ковбаска в холодильнику дуже довго (якщо, звичайно, ніхто не знає, що вона там є.
Шоколадна ковбаса з кунжутом (салямі)
0
0
12 лис
Інгредієнти:
  • 100 г насіння кунжуту
  • 100 г волоських горіхів (мигдаль, фісташки, фундук)
  • 2,5 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. води
  • 125 г вершкового несолоного масла
  • 100 г темного шоколаду
  • 2,5 ст. л. меду
  • 2 ст. л. шоколадного лікеру (за бажанням)
  • 70 г будь-яких пластівців для сніданку
  • 1 ст. л. цукрової пудри
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    На сухій сковороді без масла злегка обсмажте кунжут і горіхи. Горіхи порубаєте ножем.

  • Крок 2

    У невеликій антипригарної каструлі, на маленькому вогні, розтопіть цукор з водою і, помішуючи, доведіть до стану густого сиропу.

  • Крок 3

    У гарячий сироп додайте вершкове масло, поламаний шматочками шоколад, розтоплюйте на маленькому вогні, постійно помішуючи, поки маса не стане однорідною. Потім додайте мед, лікер (за бажанням), горішки, кунжут і пластівці. Всі інгредієнти добре перемішайте і дайте охолонути.

  • Крок 4

    Коли шоколадна маса охолоне, викладіть її на пергамент або фольгу, надайте їй форму ковбаси, щільно загорніть і покладіть в холодильник на ніч. Застиглу «салямі» розгорніть, присипте цукровою пудрою (для цілковитого подібності з сухою ковбасою) і покладіть її на дерев'яну дощечку. При необхідності, ви легко зможете відрізати потрібну вам кількість. Buon Appetito!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: