Десерт із чорносливу з горіхами в сметанному желе

Десерт із чорносливу з горіхами в сметанному желе


Цей рецепт заснований на традиційному новорічному десерті - «Чорнослив, фарширований горіхами, в сметані», але готується він набагато простіше і швидше. Смаки десертів дуже схожі, але подрібнені горіхи в сметанному желе роблять десерт набагато ніжніше. Приготувати його можна у вигляді тортика або розкласти в креманки.
Десерт із чорносливу з горіхами в сметанному желе
+6
0
11 лис
Інгредієнти:
  • 1 ст. л. швидкорозчинного желатину (12 г)
  • 6-7 ст. ложок теплої води
  • 250 г чорносливу без кісточок
  • 150 г волоських горіхів
  • 350 г сметани 15%
  • 2-4 ст. л. цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 2 ст. л. цукру
  • шоколадна стружка для прикраси
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Чорнослив ретельно промийте і залийте теплою водою на 5-10 хвилин. Пересушене чорнослив потримайте в теплій воді, поки він не стане м'яким, перекладіть в сито, щоб стекла вода, потім наріжте смужками. Волоські горіхи подрібніть ножем. 1 столову ложку желатину залийте 6-7 ст. ложками теплої води (читайте інструкцію на упаковці), розмішайте до повного його розчинення.

  • Крок 2

    Сметану збийте до повного розчинення цукру, потім, не перестаючи збивати, влийте тонкою цівкою розчинений желатин. Горіхи змішайте з чорносливом і викладіть у форму або розподіліть по креманках, залийте сметаною з желатином, перемішайте і поставте в холодильник на 2 години. Форму з застиглим десертом з чорносливу з горіхами опустіть на декілька секунд у гарячу воду, потім переверніть його на блюдо, прикрасьте шоколадною стружкою.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: