Цукати з кірок кавуна

Цукати з кірок кавуна


Кавун був таким смачним, що навіть кірки шкода викидати! Так зробимо ж ласощі з кірок, за подобою варення з кабачків. Сама зелень смаку не має, тому додаємо все, що любимо - цитрус, м'яту та інші ароматизатори.
Цукати з кірок кавуна
0
0
05 лис
Інгредієнти:
  • Кавун (6.5 кг)
  • Цукор (1 кг) 6.3ст.
  • Лимон (120 гр) 1шт
  • Вода питна (100 гр) 0.5ст.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Кавун з'їсти. З кірок вирізати зелену м'яку частину. Зважити. З цього кавуна вийшов 1 кг зелені, тому витрата цукру вказаний на цю вагу.

  • Крок 2

    Нарізати м'якоть на довільні шматочки.

  • Крок 3

    Цитрус розділити на цедру, сік і нарізати шматочками те, що залишилося від фрукта.

  • Крок 4

    Пробланшировать шматочки у великому обсязі киплячої води протягом 10 хв.

  • Крок 5

    Відкинути шматочки на друшляк.

  • Крок 6

    Приготувати сироп. Додати колір і аромат цукатам допоможе сироп з ягід полуниці, малини та ін Просто готовий сироп нагрійте і занурте туди підготовлені шматочки корок. Закип'ятити 1ст. води.

  • Крок 7

    Порціями всипати і розчинити цукор.

  • Крок 8

    Довести сироп до кипіння і проварити 5 хв, знімаючи піну.

  • Крок 9

    Всипати підготовлену зелену м'якоть, цедру і м'якоть лимона або лайма, гілочки м'яти і проварити при помірному кипінні 5 хв. Потім відключити і залишити на 6-12 ч.

  • Крок 10

    Процедуру нагрівання й варіння потрібно повторювати до тих пір, поки сироп майже весь не Уваров, а шматочки зелені стануть прозорими. У середині варіння додати сік цитруса. Доводити до готовності можна як на плиті так і в мікрохвильовці. Слідкуйте, щоб сироп не почала карамелізуватися.

  • Крок 11

    Після останнього нагріву залишився сироп відцідити через друшляк.

  • Крок 12

    Готові прозорі шматочки викласти на пергамент і підсушити. Можна сушити на відкритому повітрі, можна в духовці з вентилятором при 60 градусах.

  • Крок 13

    ЩОб шматочки не злипалися, цукати можна обваляти в цукрі, цукровій пудрі або горіховою борошні (горіхи подрібнити блендером). Зберігати в картонних коробках або скляних банках, прикритих папером.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: