Загрузка...

Цукати з кірок кавуна

Цукати з кірок кавуна


Кавун був таким смачним, що навіть кірки шкода викидати! Так зробимо ж ласощі з кірок, за подобою варення з кабачків. Сама зелень смаку не має, тому додаємо все, що любимо - цитрус, м'яту та інші ароматизатори.
Цукати з кірок кавуна
0
0
05 лис
Інгредієнти:
  • Кавун (6.5 кг)
  • Цукор (1 кг) 6.3ст.
  • Лимон (120 гр) 1шт
  • Вода питна (100 гр) 0.5ст.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Кавун з'їсти. З кірок вирізати зелену м'яку частину. Зважити. З цього кавуна вийшов 1 кг зелені, тому витрата цукру вказаний на цю вагу.

  • Крок 2

    Нарізати м'якоть на довільні шматочки.

  • Крок 3

    Цитрус розділити на цедру, сік і нарізати шматочками те, що залишилося від фрукта.

  • Крок 4

    Пробланшировать шматочки у великому обсязі киплячої води протягом 10 хв.

  • Крок 5

    Відкинути шматочки на друшляк.

  • Крок 6

    Приготувати сироп. Додати колір і аромат цукатам допоможе сироп з ягід полуниці, малини та ін Просто готовий сироп нагрійте і занурте туди підготовлені шматочки корок. Закип'ятити 1ст. води.

  • Крок 7

    Порціями всипати і розчинити цукор.

  • Крок 8

    Довести сироп до кипіння і проварити 5 хв, знімаючи піну.

  • Крок 9

    Всипати підготовлену зелену м'якоть, цедру і м'якоть лимона або лайма, гілочки м'яти і проварити при помірному кипінні 5 хв. Потім відключити і залишити на 6-12 ч.

  • Крок 10

    Процедуру нагрівання й варіння потрібно повторювати до тих пір, поки сироп майже весь не Уваров, а шматочки зелені стануть прозорими. У середині варіння додати сік цитруса. Доводити до готовності можна як на плиті так і в мікрохвильовці. Слідкуйте, щоб сироп не почала карамелізуватися.

  • Крок 11

    Після останнього нагріву залишився сироп відцідити через друшляк.

  • Крок 12

    Готові прозорі шматочки викласти на пергамент і підсушити. Можна сушити на відкритому повітрі, можна в духовці з вентилятором при 60 градусах.

  • Крок 13

    ЩОб шматочки не злипалися, цукати можна обваляти в цукрі, цукровій пудрі або горіховою борошні (горіхи подрібнити блендером). Зберігати в картонних коробках або скляних банках, прикритих папером.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: