Оладки «Ніжні»

Оладки «Ніжні»


Повітряні і ніжні оладки з хрусткою скоринкою. Відмінно піднімаються при смаженні і залишаються такими ж м'якими навіть наступного дня.
Оладки «Ніжні»
0
0
01 лис
Інгредієнти:
  • Кефір (2,5%) (300 гр) 1.5ст.
  • Борошно пшеничне в / с (220 гр) 2ст.
  • Сода харчова (12 гр) 1ч.л.
  • Цукор (60 гр) 4ст.л.
  • Вода питна (100 гр) 0.5ст.
  • Майонез 50% (40 гр) 2ст.л.
  • Сіль (2 гр) 0.25ч.л.
  • Олія рослинна (раф.) (60 гр) 0.3ст.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    У кефір додати соду і розмішати. Залишити на 2-3 хв, щоб кефір "запузирілась".

  • Крок 2

    Довести воду до кипіння і відключити.

  • Крок 3

    Додати в кефір цукор, сіль і добре перемішати. Всипати борошно і закляття густе в'язке тісто.

  • Крок 4

    Влити злегка остигнула воду і розбавити тісто. Консистенція повинна вийде такої густоти, щоб тісто важко спадало з ложки і на поверхні не розпливалося.

  • Крок 5

    Додати майонез і добре розмішати.

  • Крок 6

    Розігріти на сковороді рослинне масло. Занурити ложку (зручно користуватися десертній) у воду, потім в тісто і викласти на сковороду. Якщо навколо оладка масло закипіло, значить досягнута потрібна температура і можна смажити інші оладки.

  • Крок 7

    Рекомендуємо смажити першу сторону оладок під кришкою. Щоб жир не бризкався, протирайте кришку від конденсату або попередньо нагрійте її над парою.

  • Крок 8

    Коли поверхня оладок стане матовою, можна їх перевернути.

  • Крок 9

    Друга сторона смажиться швидше і кришкою накривати не потрібно.

  • Крок 10

    Готові оладки викласти на паперовий рушник для видалення масла.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: