Загрузка...

Гриби в сметані

Гриби в сметані


Рецепт з фото гриби в сметані варто звернути увагу. Це блюдо відмінно поєднується з будь-яким гарніром. Я часто готую гриби в сметані. Влітку-восени використовую лісові гриби, найчастіше білі. Взимку ж віддаю перевагу печерицям або сушеним грибів. Викладаю вам рецепт з фотографіями, щоб ви змогли правильно застосувати смачний рецепт. Впевнена, гриби в сметані вам і вашим близьким сподобаються.
Гриби в сметані
0
0
16 вер
Інгредієнти:
  • 200 г грибів
  • 1 цибулина
  • 3 ст. л. вершкового масла
  • 2 ст. л. борошна
  • 2 ст. бульйону або води
  • 200 г жирних вершків
  • 3 ст. л. сметани
  • Щіпка мускатного горіха
  • Сіль
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Починаємо з того, що готуємо гриби. Якщо ви берете свіжі гриби, то їх вимийте, але швидко, щоб вони не встигли увібрати вологу. У випадку з замороженими грибами - розморозьте їх. Цибулю очищаємо, подрібнюємо і викладаємо в розпечену сковороду. Пасеруємо її добавляючи туди 1 велику ложку вершкового масла.

  • Крок 2

    Гриби нарізаємо скибочками і викладаємо в сковороду до цибулі. Грибочки тушкуємо 20 хвилин, якщо це білі гриби, і 5 хвилин - печериці. Порада: найкраще перед тушкуванням лісові гриби проварювати 20 хвилин у воді, так і приготування буде швидше і безпечніше для вашого здоров'я.

  • Крок 3

    Готуємо соус для грибів. Обсмажуємо борошно з вершковим маслом, постійно помішуємо. Потім влийте бульйон, не перестаючи помішувати, щоб не утворилися грудочки. Доводимо до кипіння і вливаємо вершки. Тушкуємо 2-3 хвилини і додаємо сметану. Гарненько перемішайте, щоб вийшла однорідна маса. Готовий соус треба вилити в гриби і перемішати.

  • Крок 4

    Зніміть страву з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися 5 хвилин. Подавати з будь-яким гарніром і зеленню. Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: