Загрузка...

Грибний соус

Грибний соус


Грибний соус унікальний тим, що він добре поєднується з будь-якими запіканками, його можна подати до будь-якого гарніру, до м'ясної страви, або просто зробити соус погуще і на хлібець намазати. Нам пощастило, ми назбирали дуже багато польських грибів, які, до речі, вважаються малокалорійні і частина з них витратили на грибний соус. Соус вийшов дуже ароматний, ситний, низькокалорійний. Підготовка до приготування соусу була зроблена за порадою місцевих жителів, досвідчених грибників.
Грибний соус
0
0
15 лис
Інгредієнти:
  • 500 свіжих лісових грибів
  • 3 лаврових листа
  • 1 велика цибулина
  • рослинне масло
  • 200 г сметани 15%
  • сіль
  • мелений перець
  • ½ ч. л. меленого мускатного горішка (за бажанням)
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Очистіть від бруду ніжки у грибів, замочіть гриби в холодній воді на 5 хвилин, злийте воду. Другий раз залийте гриби підсоленій, ледь теплою водою і залиште хвилин на 20-30.

  • Крок 2

    Покладіть гриби в каструлю, залийте холодною водою, як тільки з'явиться піна і вода закипить, злийте цю воду. Знову залийте гриби холодною водою, додайте лавровий лист і варіть 1 годину (краще перестрахуватися, ніж ... ;)). Злийте воду, грибний відвар не виливайте.

  • Крок 3

    Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на олії до світло-золотистого кольору.

  • Крок 4

    Гриби дрібно наріжте (я здрібнила в блендері до меленьких шматочків), додайте до цибулі і обсмажте, помішуючи, 10-15 хвилин.

  • Крок 5

    Додайте до грибів сметану і тушкуйте при закритій кришці хвилин 15, потім долийте грибний бульйон, до потрібної вам консистенції, посоліть, поперчіть за смаком і варіть на маленькому вогні ще 5 хвилин. Подавайте грибний соус до картоплі, рису, запіканок.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: