Грибний соус

Грибний соус


Грибний соус унікальний тим, що він добре поєднується з будь-якими запіканками, його можна подати до будь-якого гарніру, до м'ясної страви, або просто зробити соус погуще і на хлібець намазати. Нам пощастило, ми назбирали дуже багато польських грибів, які, до речі, вважаються малокалорійні і частина з них витратили на грибний соус. Соус вийшов дуже ароматний, ситний, низькокалорійний. Підготовка до приготування соусу була зроблена за порадою місцевих жителів, досвідчених грибників.
Грибний соус
0
0
15 лис
Інгредієнти:
  • 500 свіжих лісових грибів
  • 3 лаврових листа
  • 1 велика цибулина
  • рослинне масло
  • 200 г сметани 15%
  • сіль
  • мелений перець
  • ½ ч. л. меленого мускатного горішка (за бажанням)
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Очистіть від бруду ніжки у грибів, замочіть гриби в холодній воді на 5 хвилин, злийте воду. Другий раз залийте гриби підсоленій, ледь теплою водою і залиште хвилин на 20-30.

  • Крок 2

    Покладіть гриби в каструлю, залийте холодною водою, як тільки з'явиться піна і вода закипить, злийте цю воду. Знову залийте гриби холодною водою, додайте лавровий лист і варіть 1 годину (краще перестрахуватися, ніж ... ;)). Злийте воду, грибний відвар не виливайте.

  • Крок 3

    Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на олії до світло-золотистого кольору.

  • Крок 4

    Гриби дрібно наріжте (я здрібнила в блендері до меленьких шматочків), додайте до цибулі і обсмажте, помішуючи, 10-15 хвилин.

  • Крок 5

    Додайте до грибів сметану і тушкуйте при закритій кришці хвилин 15, потім долийте грибний бульйон, до потрібної вам консистенції, посоліть, поперчіть за смаком і варіть на маленькому вогні ще 5 хвилин. Подавайте грибний соус до картоплі, рису, запіканок.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: