Рецепти з фото і відео

Їстівні гриби

Їстівні гриби
0
0
25 чер
Їстівні гриби


Їстівні гриби мають досить приємним запахом, в них не містяться отруйні речовини і вони мають відмінні смакові якості. Їстівні гриби можна вживати в їжу без попередньої обробки, тобто без вимочування і відварювання, їх досить очистити і обшпарити окропом. Такі гриби багаті білками і вітамінами, мінеральними солями, які дуже корисні для нашого організму. Мікроелементи, які містяться в їстівних грибах, допомагають нормалізувати обмін речовин в організмі. Найціннішим грибом є білий гриб. Його ще називають царем грибів. Цей гриб відноситься до сімейства трубчастих. Він знайшов застосування в кулінарії, наприклад, бульйон зварений з білих грибів в кілька разів калорійніший м'ясного. Найчастіше застосовують білий гриб в сушеному вигляді, так страва набуває насичений смак грибів. Маслюки є найпоширенішими грибами. Це дуже корисний гриб, хоча в ньому майже немає жиру. У їжу застосовують у вареному, смаженому, маринованому або солоному вигляді. У сушеному вигляді їх не застосовують, так як вони темніють. Ще кілька популярних видів їстівних грибів - це гриби, підосичники, підберезники, сироїжки, вовнянки, лисички, опеньки, грузді, козляк, моховики, польські гриби, білани, трюфелі, зморшки, печериці. Їстівні гриби дуже часто застосовують в їжу і існує дуже багато різноманітних рецептів. Їстівні гриби добре заготовлювати на зиму: маринувати, сушити і солити. Сушені гриби можна перемолоти в порошок, що значно підвищить його засвоюваність. Пропоную вам рецепт приготування голубців з грибами.

Інгредієнти:
• 100 грам сухих або 400 грам свіжих грибів
• 300 грам рису
• одна цибулина
• рослинна олія
• сіль, перець
• один стакан жирної сметани або томатного соусу

Спосіб приготування:
• гриби необхідно нарізати дрібною соломкою, відварити і обсмажити на рослинній олії з цибулею. Якщо ви варіть гриби, цибуля обсмажується окремо.
• рис потрібно відварити до напівготовності. Тримайте рис у великій кількості киплячої води близько 15 хвилин
• гриби, обсмажену цибулю, рис добре змішуємо, необхідно посолити і поперчити
• качан капусти обдаємо окропом і акуратно знімаємо листя. Якщо листя вийшли жорсткими, то необхідно залишити їх в окропі на 15 хвилин
• отриманий грибний фарш загортаємо в листочок і злегка обсмажуємо
• складаємо голубці в каструлю і заливаємо грибним бульйоном, ставимо на слабкий вогонь.
• коли страва буде майже готове заливаємо його сметаною або томатним соусом.
Приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: