Рецепти з фото і відео

Горіхи користь і шкода

Горіхи користь і шкода
0
0
15 лип
Горіхи користь і шкода


Єдине питання, напевно, що в наш час вважається вирішеним і чітко озвучених, так як горіхи користь і шкоду яких, шляхом багатьох досліджень визначено, що значно полегшує завдання для споживачів. Єдине, на що потрібно звертати увагу людини без проблем зі здоров'ям, це якість і правила зберігання горіхів, так як від цього залежить багато чого. При неправильному зберіганні горіхів, а головне після закінчення терміну придатності, горіхи виділяють шкідливі отруйні речовини, які можуть викликати харчове отруєння та інші важкі наслідки. І, звичайно, не варто сильно захоплюватися горіхами, так як все-таки це досить важкий для шлунка продукт і щодня достатньо декількох штук для того, щоб отримати все корисне і не завдати шкоди організму.

Салат з креветок з брокколі і кедровими горішками
Інгредієнти:

• Брокколі (головка) - 1-1,5 шт
• Лимонний сік (свіжовичавлений) - 1 ст. ложка
• Вершкове масло (розм'якшене) - 8 ст. ложок
• Рис (відварений гарячий) - 2 склянки
• Солодкий перець (стручок) - 1шт
• Часник (зубчик) - 4шт
• Креветки очищені (великі) - 700г
• Кедрові горішки - 100г
• Петрушка (зелень)
• Червоний і жовтий перець для прикраси (смужки)
• Сіль
• Перець мелений

Приготування:
• Брокколі миється, розбирається на суцвіття і відварюється до м'якості на пару протягом не більше 6 хвилин.
• В брокколі додається лимонний сік і масло (3 ст. ложки).
• Додається відварений рис у гарячому стані, заправлений двома столовими ложками вершкового масла - все акуратно перемішується.
• Вершкове масло розтоплюється в великий, але неглибокої сковороді на плиті з середнім вогнем.
• Масло додається подрібнений часник, подрібнений солодкий червоний перець - все тушкується до м'якості останнього.
• В сковороду додаються креветки, кедрові горішки - все перемішується і гаситься до готовності (креветки повинні придбати рожевий колір).
• Додаються брокколі з рисом - все перемішується і прогрівається.
• В кінці доводиться до смаку: додається сіль і перець.
• Як гарнір подається зелень петрушки і смужки солодкого різнобарвного перцю (останній можна виключити за бажанням).
• Салат готовий.
Приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: