Рецепти з фото і відео

Арахіс користь і шкода

Арахіс користь і шкода
0
0
15 лип
Арахіс користь і шкода


Улюблені багатьма боби, відомі більше як земляні горіхи насправді не такі нешкідливі. Розглянемо арахіс користь і шкода - в чому виражається і те й інше відповідь на питання. Звичайно, користь арахісу поза сумнівами, його здавна застосовують для лікування різних захворювань, а також успішно використовують в дієтології. Однак, при неправильному вирощуванні, транспортуванні і зберіганні в арахісі утворюються отруйні речовини, що викликають не тільки харчове отруєння, але і інші більш складні захворювання. Тому, вкрай важливо, щоб арахіс був свіжим і зберігався у відповідності з вимогами. Крім того, арахіс категорично забороняється вживати людям, що страждають такими захворюваннями, як артрит, артроз і подагра. Маленьким дітям не рекомендується давати більше 7-10 горішків в день, навіть свіжих і якісних.

Пряний арахіс
Інгредієнти:

• Рослинна олія - 1 стакан
• Цілий арахіс сирий несолоний - 400г
• Соєвий соус - 1 ст. ложка
• Кунжутне масло - 1 ст. ложка
• Цукор - 1/2 ст. ложки
• Апельсин (цедра) - 5см
• Перець чілі (маленький) - 2шт
• Аніс мелений - 1/2 ст. ложки

Приготування:
• Рослинна олія нагрівається в казані (або казанку з круглим дном) до 180 градусів (перевіряється: масло кидається шматочок хліба, якщо через 15 секунд він став золотисто-коричневим, значить, масло нагрілося до необхідної температури).
• Масло засипається половина порції арахісу і обсмажується у фритюрі 5 хвилин.
• З допомогою шумівки арахіс витягується з казанка і викладається на тарілку, попередньо покриту паперовим рушником (для вбирання зайвого жиру).
• Потім за таким же принципом обсмажується друга половина арахісу.
• Соєвий соус, цукор, кунжутне масло, апельсинова кірка, аніс, чілі (розрізати уздовж навпіл) змішуються, і викладається на сковороду з антипригарним покриттям.
• Суміш доводиться до кипіння при слабкому вогні.
• Додається арахіс - все перемішується, готується пару хвилин при періодичному помішуванні і охолоджується протягом однієї години.
• Витягується апельсинова кірка і перець чілі.
• Такий арахіс подається до пива.
Приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: