Загрузка...

Смажені банани

Смажені банани
0
0
24 чер
Смажені банани


Для тих, хто бажає порадувати себе і своїх близьких смачним десертом, рекомендуємо приготувати смажені банани з карамеллю.

Основні інгредієнти:
• Банани - 4 шт.;
• Коньяк - 2 ст. ложки;
• Ванільне морозиво - 4 кульки (120 грам);
• Жирні вершки - 300 мл;
• Цукор - 175 грам;
• Лайм (лимон) - 1 шт.;
• Фісташки.

Процес приготування:
• Спочатку приготуємо карамель. Беремо каструлю з товстим дном, наливаємо 4 ст. ложки води, додаємо 175 грам цукру, добре розмішуємо і ставимо на слабкий вогонь. Даємо суміші закипіти і, помішуючи, варимо до тих пір, поки не карамелізується і не набуде золотисто-коричневий колір.
• Видавлюємо сік лайма, і натираємо цедру на дрібній тертці.
• Знімаємо карамель з плити, додаємо цедру лайма, сік і 150 грам вершків. Потім знову ставимо каструлю на маленький вогонь і доводимо суміш до кремового кольору. Щоб карамель не підгоріла, її слід постійно помішувати.
• Банани очищаємо від шкірки, розрізаємо по діагоналі.
• Беремо велику сковороду, ставимо на слабкий вогонь і, розтопивши вершкове масло, викладаємо в неї шматочки бананів.
• Збільшуємо вогонь і смажимо банани 1 хвилину. Потім перевертаємо шматочки і підсмажуємо до утворення світло-золотистої скоринки.
• На окрему нагріту сковороду наливаємо коньяк і, як тільки він загориться, виливаємо в сковороду з бананами. На кілька секунд залишаємо, поки не згасне полум'я.
• Беремо 4 креманки, кладемо в них по 1 кульці морозива. Далі в креманки викладаємо банани і поливаємо карамеллю.
• Збиваємо залишилися 150 грам вершків і прикрашаємо ними банани. Потім знову поливаємо карамеллю.
• Такий десерт можна готувати і до святкового столу і в будній день.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: