Смажені банани

Смажені банани
0
0
24 чер
Смажені банани


Для тих, хто бажає порадувати себе і своїх близьких смачним десертом, рекомендуємо приготувати смажені банани з карамеллю.

Основні інгредієнти:
• Банани - 4 шт.;
• Коньяк - 2 ст. ложки;
• Ванільне морозиво - 4 кульки (120 грам);
• Жирні вершки - 300 мл;
• Цукор - 175 грам;
• Лайм (лимон) - 1 шт.;
• Фісташки.

Процес приготування:
• Спочатку приготуємо карамель. Беремо каструлю з товстим дном, наливаємо 4 ст. ложки води, додаємо 175 грам цукру, добре розмішуємо і ставимо на слабкий вогонь. Даємо суміші закипіти і, помішуючи, варимо до тих пір, поки не карамелізується і не набуде золотисто-коричневий колір.
• Видавлюємо сік лайма, і натираємо цедру на дрібній тертці.
• Знімаємо карамель з плити, додаємо цедру лайма, сік і 150 грам вершків. Потім знову ставимо каструлю на маленький вогонь і доводимо суміш до кремового кольору. Щоб карамель не підгоріла, її слід постійно помішувати.
• Банани очищаємо від шкірки, розрізаємо по діагоналі.
• Беремо велику сковороду, ставимо на слабкий вогонь і, розтопивши вершкове масло, викладаємо в неї шматочки бананів.
• Збільшуємо вогонь і смажимо банани 1 хвилину. Потім перевертаємо шматочки і підсмажуємо до утворення світло-золотистої скоринки.
• На окрему нагріту сковороду наливаємо коньяк і, як тільки він загориться, виливаємо в сковороду з бананами. На кілька секунд залишаємо, поки не згасне полум'я.
• Беремо 4 креманки, кладемо в них по 1 кульці морозива. Далі в креманки викладаємо банани і поливаємо карамеллю.
• Збиваємо залишилися 150 грам вершків і прикрашаємо ними банани. Потім знову поливаємо карамеллю.
• Такий десерт можна готувати і до святкового столу і в будній день.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: