Рецепти з фото і відео

Корисні властивості Авокадо

Корисні властивості Авокадо
0
0
24 чер
Корисні властивості Авокадо


Авокадо в нашій країні з'явився не так давно, і не багато хто знає, як він виглядає і чим корисний. Сьогодні вже легко можна знайти в магазинах і на ринках плоди авокадо корисні властивості .
Авокадо називають ще алігаторова груша або масляна груша. Другий назва пов'язано з консистенцією його м'якоті. А назва алігаторова груша було найпершим. Справжнє назва авокадо «ахуакатл». Так називали його ацтеки. Іспанці, перефразувавши це слово на свою мову, отримали щось співзвучне з «алігатор».
Наукова назва авокадо - «персея приємна»
Мексика - батьківщина авокадо. Ця рослина вже давно було відомо в Європі, однак особливу популярність воно набуло лише в середині 20 століття. Зараз авокадо вирощують у Південній Африці, Австралії та Ізраїлі.
Незважаючи на свій непримітний вигляд, авокадо смачний, а головне корисний. Хоч він і містить щільну масляну м'якоть, в ньому немає шкідливих жирів, і він відноситься до дієтичних продуктів. І навіть, навпаки, в ньому є корисні жири, що розщеплюють надлишок холестерину. За результатами досліджень, присутність цих жирів знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань.
Крім того, авокадо присутні вуглеводи і білки, а також калій та вітаміни С, Е і деякі з групи B. З-за великого вмісту масел і вітаміну Е, авокадо добре впливає на здоров'я волосся.
Головна проблема при купівлі авокадо - де знайти стиглий. Зазвичай його продають недоспевшим, коли він ще твердий, або, навпаки, переспевшим, що так само не дуже годиться для вживання в їжу.
Щоб уникнути таку проблему, рекомендуємо придбати недоспевшій фрукт за кілька днів до використання. І дати йому доспеть у вашому холодильнику.
Також зверніть увагу на шкірку, яка повинна бути без пошкоджень і темних плям. При натисканні, плід повинен подаватися тиску.
Якщо ви збираєтеся використати авокадо сирим, то розріжте його на дві половинки. А якщо хочете нарізати скибочками, то, розрізаємо на половинки, витягніть з нього кісточку, і нарізайте на скибочки з боку м'якоті, залишивши шкірку. Зручніше буде зняти шкірку з окремих шматочків.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: