Рецепти з фото і відео

Горобина

Горобина
0
0
24 чер
Горобина


Для приготування киселю підійдуть практично будь-які фрукти і ягоди. Кисіль це один з традиційно російських напоїв. Сьогодні ми розглянемо рецепт приготування киселю, в основі якого лежить горобина. Свою назву кисіль бере свої витоки з давньоруського сільського страви вівсяного киселю, а варіації солодких видів на основі фруктів і ягід отримали своє поширення набагато пізніше, коли в Росії з'явився картопляний і кукурудзяний крохмаль. Різновиди вівсяного, житнього і пшеничного киселю є найдавнішими російськими стравами рецептами цих страв більше 1000 років.
Так само кисіль дуже поживне і корисне блюдо з-за утримання складі крохмалю він зберігає безліч вітамінів. Даний напій, приготований з високоякісних ягід або соку займає перше місце за вмістом органічно активних кислот серед подібних йому напоїв. А так само він має цілющі властивості, які цілком і повністю залежать, з яких ягід був приготований кисіль. У нашому випадку це горобина. До достеменно відомо що горобина поступається за кількістю вітаміну С лише лимону, а за кількістю каротину і зовсім обганяє всім відомого чемпіона у цій категорії морквину. Так само в ній міститься у великій кількості містяться вітамін PP, B1,B2. Ознайомившись з корисними властивостями горобинового киселя, я думаю, слід, переходить до його приготування

Інгредієнти:
• Нам знадобиться один повний стакан плодів горобини
• Цукор 0,75 склянки
• Половинка лимона
• Крохмаль 60 грам
• 1 літр води

Рецепт приготування:
• В склянку прохолодної води необхідно висипати крохмаль і добре перемішати
• Промити горобину і подрібнити на тертці або в блендері. З отриманої кашки необхідно віджати сік через сито, а залишилася мезгу, поставити варитися в каструлю з водою на 8-10 хвилин, після чого отриманий відвар необхідно пропустити через сито, (для того що б видалити вивареної мезгу). Рідину, що залишилася, змішати з цукром і знову поставити на вогонь і довести до кипіння.
• Ретельно перемішуючи поступово вливати з склянки розведений крохмаль, постійно перемішуючи, довести до кипіння, довівши до кипіння, зняти з вогню,
• Дочекатися поки відвар охолоне і отриману рідину видавити лимон і сік, який ми віджали під час подрібнення горобини. Після цього все ще раз перемішати і дати настоятися поки кисіль стане густим
• Подавати даний кисіль можна як у холодному, так і в гарячому вигляді
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: