Рецепти з фото і відео

Карамель рецепт

Карамель рецепт
0
0
01 сер
Карамель рецепт


Інгредієнти:
•Цукор (на ваш розсуд);
•Вода (буквально крапельку);

Приготування:
•Для приготування карамелі потрібно використовувати тільки правильну каструлю, тобто бажано алюмінієву каструлю з товстим дном, а так само дно в каструлі має бути таким, щоб можна б легко дізнатися почав темніти цукор;
•Підігрійте каструлю на малому вогні приблизно кілька секунд, а потім насипати приблизно склянку цукру, при цьому не знімайте з вогню;
•І залиште цукор на плиті до тих пір, поки він не почне танути;
•Помішуйте цукор, а потім додайте краплю води і чекайте по він ще краще розчиниться;
•Заважайте до тих пір , поки цукор не стане рідким і кольору меду, тобто янтарно-темного. Все це займе у вас всього хвилин 10, а саме головне не помилятися і не поспішати в процесі приготування;
•Потім зніміть каструлю з вогню і додайте ще 2 столові ложки води, можна навіть не кип'ячену - карамель почне шипіти, а потім будуть з'являтися бризки, будьте обережні, щоб не обпалити руки. Потрібно добре перемішати - напевно, вам знадобиться знову поставити каструлю на плитку і нагріти, щоб камки растопились. Масу остудіть. Можна спокійно вживати карамель!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: