Рецепти з фото і відео

Чебуреки рецепт

Чебуреки рецепт
+1
0
14 лип
Чебуреки рецепт


До нас блюдо, назва якого «Чебуреки» прийшло з кавказької кухні. І чебуреки рецепт яких являє собою коржі з прісного тіста, з начинкою в якій є фарш з баранчика, приправлені прянощами, вже давно полюбився нашими господинями. Смажиться вона (коржик) в олії. Отже,дуже простий і смачний рецепт приготування!

Інгредієнти:
• Для тіста:
• Борошна 4 ст. (в одній склянці 250 мл)
• Води - 1/3ст.
• Яйце куряче - 1шт
• Рослинної олії (можна жиру або будь-якого іншого масла) - 1ст.л.
• Сіль - ? чайної ложечки
• Для фаршу:
• Баранини (бажано, але можна будь-якого іншого м'яса) - 700г
• Цибуля - 350г
• Вода - ? склянки
• Сіль, перчик. Гострі спеції за смаком

Приготування:
•Першим слід приготувати для майбутнього страви тісто. Довести до закипання воду і олію і відразу ж заварити в цій рідині ? склянки борошна. Необхідно добре заважати цю масу, щоб не було грудочок. Потім дати їй трохи часу, щоб охолола. Заварювання невеликої кількості борошна дасть в результаті більш м'яке і пластичне тісто. Вбити яйце і все перемішати. Поступово додати борошно, що залишилася, а потім вимісити отримане тісто. Воно не повинно якимось чином липнути до рук, для цього при необхідності додати ще трохи борошна. Залишити в спокої тісто, щоб вона могла настоятися не менше ніж на годинку. За цей час необхідно перемішати хоча б раз.
• А тим часом підготувати фарш. За допомогою м'ясорубки порубати баранчика. Таким же чином вчинити і з цибулькою і відправити його до м'ясної маси. Додати трохи солі, а перчик і спецій. Долити трохи води, при бажанні її можна замінити кефіром. Це зробить фарш «клейким». Все ретельно змішати.
• Тісто ділиться на невеликі шматочки, з яких необхідно розгортати за допомогою качалки невеликі коржі. Вони повинні бути як можна тонше. Помістити на її поверхня трохи фаршу і розрівняти його, але тільки лише на одній половинці коржа. Другий, чистою, половинкою накрити і зліпити їх разом. Далі відправити цю корж на попередньо розігріту сковороду і обсмажити, повертаючи при цьому на обидві сторони.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: