Рецепти з фото і відео

Чебуреки рецепт з фото

Чебуреки рецепт з фото
-2
0
14 лип
Чебуреки рецепт з фото


Вперше з багатьма рецептами страв я познайомилася ще в студентські роки. Але чебуреки рецепт з фото вперше я побачила у моєї сестри, була дуже дефіцитна в той час книга кулінарних рецептів, видана в 70-ті роки. Жила сестра далеко, на Далекому Сході, і перебуваючи у неї в гостях, виписувала собі в зошит безліч нових порад, як правильно приготувати ті чи інші страви, в тому числі детально записала чебуреки рецепт традиційний. Тетрадочка та у мене збереглася, тому я маю можливість поділитися початковим складом компонентів і способом приготування цього смачного страви.

Так як, чебуреки - це татарське національне блюдо, то традиційно для м'ясної начинки використовувалася м'якоть баранини і бараняче сало. Це в російській культурі фарш стали робити свинячий або яловичий. Ще одна особливість татарських чебуреків (по радянському рецептом) - до м'яса додавали охолоджений варений рис. Скільки доводилося пробувати чебуреки в різних кінцях країни - ніколи з рисом не траплялися.

Інгредієнти:
для фаршу:
• М'якоть баранини - 400г
• Бараняче сало - 100г
• Рис відварний - 50г
• Перець чорний мелений, зелень петрушки - за смаком
для тіста:
• Вода - 1ст
• Борошно пшеничне - 3ст.
• Яйце - 1 шт.
• Топлений жир для смаження - 200г

Приготування
• Прокрутити на м'ясорубці м'якоть баранини разом баранячим салом і цибулею. Або баранину дрібно порубати гострим ножем. Подрібнене м'ясо посолити, поперчити, додати дрібно порізану зелень петрушки, і при постійному помішуванні дерев'яною лопаткою поступово ввести в фарш 2-3 столові ложки холодної води для соковитості, потім додати в отриманий фарш, охолоджений варений рис і добре вимісити до однорідної консистенції.
• Пшеничне борошно, воду і яйце змішати, додати половину чайної ложки солі, зробити прісне круте тісто, як на локшину. (Пізніше, за порадою знайомих кухарів, я спробувала додати в тісто ложку рослинної олії - це робить його шаруватим і пористим, більш хрустким і ніжним). Розкачати тісто до товщини 1 мм, вирізати кружки, розміром з блюдце. Або розкачати тісто ковбаскою, розрізати на шматочки, які потім розкачати великими гуртками. На кожну половинку гуртка покласти фарш, прикрити іншою половинкою і защипати краї.
• Смажити на глибокій сковороді або деку з салом, подати на стіл гарячими.
Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: