Рецепт чебуреків

Рецепт чебуреків
0
0
14 лип
Рецепт чебуреків


На цій сторінці ви виявите найбільш класичний, так званий «расово правильний» рецепт чебуреків з кавказької старої кухні.

Основні інгредієнти:
• 400 грамів борошна;
• Велика щіпка солі;
• 80 грамів масла вершкового свіжого;
• 4 яйця;
• Склянка крижаної води;
• 400 грамів баранини;
• 300 грамів свинячого сала;
• 1 цибулина;
• 1 пучок цибулі зеленої;
• 1 головка часнику;
• Чорний перець і сіль;
• Рослинну олію, необхідне для смаження.

Процес приготування:
• Масло заздалегідь залишити при кімнатній температурі. Борошно посолити, розмішати. Користуючись чистою дерев'яною лопаткою, втерти в борошно, вершкове масло, вже стало м'яким. Цю суміш висипати в тарілку у формі гірки зробити невелике поглиблення пальцями на її піке.
• Три яйця з чотирьох розбити в окрему миску і злегка перемішати виделкою. Влити у поглиблення в муці, все тієї ж лопаткою розтираючи всі разом. Потім попрацювати над замешиванием руками.
• Продовжуючи долонею, бічною стороною кисті і кінчиками пальців розминати тісто, влити туди ж тонкою цівкою крижану чисту воду. Замісити круте тісто. Якщо буде здаватися рідкуватим - додавайте борошно, твердоватым - доливайте воду ще.
• Баранину і свиняче сало порізати як можна більш дрібними кубиками, використовуючи гостро наточенный кухарський ніж - повинен вийти класичний рубаний фарш в підсумку.
• Дрібніші нарізати цибулину, так само як і зелений лук, стовкти або в спеціальній чеснокодавилке подрібнити часник. Все це додати до м'яса, перемішати.
• Вбити у фарш яйце, додати перець (краще грубого помелу) і сіль, вимісити, стоячи біля столу.
• Розділіть тісто на 12 частин, кожну розкатати кулясто. Кулька одержаний розкачайте в коржик діаметром приблизно з класичну столову тарілку.
• На одну сторону коржі викладіть фарш, краї змочіть холодною водою і зліпіть чебурек, ретельно затискаючи шви. Повторіть ще 11 разів.
• В глибокій сковороді з великою кількістю рослинного масла посмажте чебуреки до золотистого кольору. Подавайте з зеленню, сметаною і шматочком вершкового масла - гарячими!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: