Загрузка...

Рецепт чебуреків

Рецепт чебуреків
0
0
14 лип
Рецепт чебуреків


На цій сторінці ви виявите найбільш класичний, так званий «расово правильний» рецепт чебуреків з кавказької старої кухні.

Основні інгредієнти:
• 400 грамів борошна;
• Велика щіпка солі;
• 80 грамів масла вершкового свіжого;
• 4 яйця;
• Склянка крижаної води;
• 400 грамів баранини;
• 300 грамів свинячого сала;
• 1 цибулина;
• 1 пучок цибулі зеленої;
• 1 головка часнику;
• Чорний перець і сіль;
• Рослинну олію, необхідне для смаження.

Процес приготування:
• Масло заздалегідь залишити при кімнатній температурі. Борошно посолити, розмішати. Користуючись чистою дерев'яною лопаткою, втерти в борошно, вершкове масло, вже стало м'яким. Цю суміш висипати в тарілку у формі гірки зробити невелике поглиблення пальцями на її піке.
• Три яйця з чотирьох розбити в окрему миску і злегка перемішати виделкою. Влити у поглиблення в муці, все тієї ж лопаткою розтираючи всі разом. Потім попрацювати над замешиванием руками.
• Продовжуючи долонею, бічною стороною кисті і кінчиками пальців розминати тісто, влити туди ж тонкою цівкою крижану чисту воду. Замісити круте тісто. Якщо буде здаватися рідкуватим - додавайте борошно, твердоватым - доливайте воду ще.
• Баранину і свиняче сало порізати як можна більш дрібними кубиками, використовуючи гостро наточенный кухарський ніж - повинен вийти класичний рубаний фарш в підсумку.
• Дрібніші нарізати цибулину, так само як і зелений лук, стовкти або в спеціальній чеснокодавилке подрібнити часник. Все це додати до м'яса, перемішати.
• Вбити у фарш яйце, додати перець (краще грубого помелу) і сіль, вимісити, стоячи біля столу.
• Розділіть тісто на 12 частин, кожну розкатати кулясто. Кулька одержаний розкачайте в коржик діаметром приблизно з класичну столову тарілку.
• На одну сторону коржі викладіть фарш, краї змочіть холодною водою і зліпіть чебурек, ретельно затискаючи шви. Повторіть ще 11 разів.
• В глибокій сковороді з великою кількістю рослинного масла посмажте чебуреки до золотистого кольору. Подавайте з зеленню, сметаною і шматочком вершкового масла - гарячими!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: