Рецепти з фото і відео

Білий чай

Білий чай
0
0
04 лип
Білий чай


Його дуже часто плутають з зеленим чаєм, проте вони не мають нічого спільного, так як білий чай це зовсім інший сорт, що має свій індивідуальний смак і аромат, не мають аналогів серед інших сортів. Крім того, білий чай протягом кількох століть використовується в якості лікарського засобу. У білому чаї містяться антиоксиданти у великій кількості, які надають омолоджуючу дію на організм і шкіру. А також цей напій використовується для профілактики онкологічних захворювань, знижує кров'яний тиск і вміст холестерину, захищає серце і кровоносну систему, зміцнює кістки, має противірусну і антибактеріальну дію, зміцнює зуби і робить позитивний вплив на стан ясен, вбиває бактерії, що провокують виникнення зубного нальоту, карієсу і неприємного запаху. Однак білий чай використовується не тільки для приготування напоїв, але і різних гарячих страв, рецепт одного з таких екзотичних страв і пропонується вашій увазі.

Цікавий рецепт курча з білим чаєм та бобової кашею:
Інгредієнти:

• Білий чай - 1,5 ст. ложки
• Курча (грудка без кісточок) - 2шт
• Оливкова олія - 1 ст. ложка
• Лемонграс (очищений від листя, стебло) - 1шт
• Соєві боби (лущені) - 1 ст. ложка
• Морська сіль - 1/4 ст. ложки
• Шампіньйони - 200г
• Капуста (вага нашаткованої) - 400г
• Свіжий імбир (корінь 2,5см) - 1шт
• Локшина (пачка) - 1шт
• Кунжутна олія
• Свіжий перець
• Кінза

Приготування:
• У велику ємність виливається 6 склянок води.
• Додається подрібнений імбирний корінь, білий чай - все доводиться до кипіння, потім настоюється протягом 5 хвилин.
• Курячі грудки злегка обсмажують на оливковій олії до золотистої скоринки.
• З чайного настою витягуються чайне листя (імбир залишається).
• Чайний настій знову ставиться на вогонь, додається лемонграс (тонкі скибочки) - доводиться до кипіння.
• Додаються соєві боби, ємність накривається кришкою, вогонь зменшується і при слабкому кипінні варять не більше 3 хвилин.
• Додається морська сіль, нашаткована капуста, гриби, курчата - все вариться близько 2 хвилин.
• Додається локшина, приготовлена по інструкції на упаковці і кунжутне масло - все перемішується.
• Готову страву подається на порційних тарілках, прикрашається кінзою.
Приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: