Загрузка...

Баклажани запечені в духовці

Баклажани запечені в духовці
+1
0
11 лют
Баклажани запечені в духовці


Готуємо смачні баклажани запечені в духовці рецепт


При покупці баклажанів необхідно звернути увагу на їх зовнішній вигляд. Шкірка повинна бути глянсовою, без пошкоджень і вм'ятин, а на дотик баклажани повинні бути великим і пружними. Дуже смачними є страви з баклажанів, запечених в духовці. Баклажани теплолюбні рослини, люблять сонце, тому їх часто вирощують у теплицях. Хороший урожай баклажанів буває влітку. Саме такі баклажани виростають дуже смачними та корисними, так як проросли на свіжому повітрі. Тільки з правильно обраного продукту ви зможете приготувати смачне і корисне блюдо. М'якоть баклажанів не має смаку і чимось нагадує вату, містить білуваті насіння. Також вона містить гіркі речовини і отруйний соланін, який також міститься в недостиглих помідорах і зелених бобах. Соланін руйнується при тепловій обробці, якраз тоді, коли баклажан набуває приємний смак. Якщо баклажан нарізати і шматочки посолити, то разом з водою піде і гіркота. Баклажани містять 93% води і в невеликій кількості вітаміни В і С, а також кальцій і залізо. Незважаючи на високу популярність в Європі, визнання баклажани отримали зовсім недавно: хоча автори кулінарних книг знали про них, але в рецептах згадували дуже рідко.

Продукти для приготування страви баклажани запечені в духовці з грибами:
• 500 грам баклажан
• 400 грам печериць (можна взяти свіжі або заморожені гриби)
• 200 грам сметани, краще 15-20%
• 150 грам цибулі
• Сіль, перець
• Рослинна олія

Спосіб приготування страви баклажани запечені в духовці з грибами:
1. Для початку баклажани необхідно нарізати невеликими кубиками, посолити і залишити настоюватися хвилин на тридцять
2. По закінченню півгодини баклажани промити в холодній воді і добре віджати
3. Почистити цибулю і дрібно його накришити
4. Гриби промити, почистити, якщо потрібно і нарізати скибочками
5. На сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю до золотистого кольору
6. Додати баклажани і смажити близько семи хвилин
7. Додати грибочки, посолити, поперчити і обсмажувати ще сім хвилин
8. Підготувати форму для запікання
9. Викласти баклажани і гриби в форму
10. Залити сметаною
11. Духовку прогріти до 180 градусів
12. Поставити форму в духовку і запікати протягом 25-30 хвилин.

Готову страву викласти на тарілку, прикрасити гілочками свіжої зелені і шматочками помідорів. Баклажани запечені в духовці з грибами не залишать байдужим жодного члена вашої родини.

Готуємо вдома корисні і смачні баклажани запечені в духовці простий рецепт приготування
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: