Баклажани запечені в духовці

Баклажани запечені в духовці
+1
0
11 лют
Баклажани запечені в духовці


Готуємо смачні баклажани запечені в духовці рецепт


При покупці баклажанів необхідно звернути увагу на їх зовнішній вигляд. Шкірка повинна бути глянсовою, без пошкоджень і вм'ятин, а на дотик баклажани повинні бути великим і пружними. Дуже смачними є страви з баклажанів, запечених в духовці. Баклажани теплолюбні рослини, люблять сонце, тому їх часто вирощують у теплицях. Хороший урожай баклажанів буває влітку. Саме такі баклажани виростають дуже смачними та корисними, так як проросли на свіжому повітрі. Тільки з правильно обраного продукту ви зможете приготувати смачне і корисне блюдо. М'якоть баклажанів не має смаку і чимось нагадує вату, містить білуваті насіння. Також вона містить гіркі речовини і отруйний соланін, який також міститься в недостиглих помідорах і зелених бобах. Соланін руйнується при тепловій обробці, якраз тоді, коли баклажан набуває приємний смак. Якщо баклажан нарізати і шматочки посолити, то разом з водою піде і гіркота. Баклажани містять 93% води і в невеликій кількості вітаміни В і С, а також кальцій і залізо. Незважаючи на високу популярність в Європі, визнання баклажани отримали зовсім недавно: хоча автори кулінарних книг знали про них, але в рецептах згадували дуже рідко.

Продукти для приготування страви баклажани запечені в духовці з грибами:
• 500 грам баклажан
• 400 грам печериць (можна взяти свіжі або заморожені гриби)
• 200 грам сметани, краще 15-20%
• 150 грам цибулі
• Сіль, перець
• Рослинна олія

Спосіб приготування страви баклажани запечені в духовці з грибами:
1. Для початку баклажани необхідно нарізати невеликими кубиками, посолити і залишити настоюватися хвилин на тридцять
2. По закінченню півгодини баклажани промити в холодній воді і добре віджати
3. Почистити цибулю і дрібно його накришити
4. Гриби промити, почистити, якщо потрібно і нарізати скибочками
5. На сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю до золотистого кольору
6. Додати баклажани і смажити близько семи хвилин
7. Додати грибочки, посолити, поперчити і обсмажувати ще сім хвилин
8. Підготувати форму для запікання
9. Викласти баклажани і гриби в форму
10. Залити сметаною
11. Духовку прогріти до 180 градусів
12. Поставити форму в духовку і запікати протягом 25-30 хвилин.

Готову страву викласти на тарілку, прикрасити гілочками свіжої зелені і шматочками помідорів. Баклажани запечені в духовці з грибами не залишать байдужим жодного члена вашої родини.

Готуємо вдома корисні і смачні баклажани запечені в духовці простий рецепт приготування
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: