Рецепти з фото і відео

Баклажани рецепти

Баклажани рецепти
+1
0
11 лют
Баклажани рецепти


Готуємо смачні баклажани рецепти


Довгий час люди вирощували баклажани тільки як лікарську сировину. Вважалося, що якщо зварити баклажан в маслі, він позбавить від зубного болю, а від подагри допомагав порошок із сухого листя або сік плодів. Тільки в середні століття в південній Європі баклажани стали вживати в їжу. Баклажани рецепти яких можна зустріти на сторінках кулінарних книг дивують тим, наскільки просто їх готувати, але результат перевершує всі очікування. Якщо ви хочете здивувати своїх коханих, приготуйте їм мусаку.Самимі смачними вважаються синяво-чорні довгасті і трохи недостиглі плодів баклажанів. У таких баклажанах мало насіння і на смак вони ніжні і дуже корисні. Вживання в їжу баклажан знижує холестерин в крові, калій, який міститься в м'якоті, нормалізує водний баланс і покращує роботу серця. Особливо плоди баклажанів багаті мінеральними солями фосфору, кальцію, магнію, заліза, алюмінію, калію. Завдяки тому, що в баклажанах міститься мало вуглеводів, вони не дуже калорійні і отже їх люблять люди стурбовані зайвою вагою і хворих на цукровий діабет. Якщо ви використовуєте в їжу баклажани середньої стиглості, то їх слід спочатку очистити від шкірки, порізати на частини, посипати сіллю. Через півгодини для того, щоб видалити гіркоту їх слід покласти в холодну воду і залишити на 3 години. Потім злити воду і плоди добре промити.

Для приготування необхідно:
• Три баклажана
• Дві моркви
• Дві цибулини
• Три помідора
• П'ять головок часнику
• Два яйця
• Склянка молока
• Сіль, перець
• Рослинна олія

Порядок приготування:
1. Баклажани помити, видалити плодоніжки і нарізати кружками
2. Викласти гуртки в миску, посипати сіллю і залишити на 30 хвилин
3. Почистити пару морквин і пару цибулин
4. Моркву натерти на дрібній тертці, цибулю накришити і все це обсмажити на рослинному маслі
5. Коли морква і цибуля будуть майже готові, додати в сковороду нарізані помідори
6. Всі овочі залишити гаситися на кілька хвилин
7. В самому кінці додати часник
8. Блюдо вийде, звичайно, гострим, але зате буде дуже ароматне і смачне.
9. Тепер необхідно обсмажити кружечки баклажанів
10. Необхідно дістати сотейник і викласти шаром баклажани, потім шаром піджарку з помідор і моркви, зверху знову шар баклажанів. Далі відправляємо все це в духовку.
11. Збиваємо молоко з яйцями, за 15 хвилин до готовності заливаємо овочі сумішю з молока і яєць
Ось таке просте і в той же час смачна страва ми отримали. Баклажани рецепти яких ви зустрічаєте відрізняються один від одного різними інгредієнтами, способами приготування, але об'єднує їх користь і дивовижний смак!

Баклажани рецепти приготування дуже прості і корисні
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: