Рататуй рецепт

Рататуй рецепт


По своїй суті рататуй - це тушковані овочі, і рататуй рецепт мало чим (або практично ні чим) не відрізняється від рецепту овочевого рагу. Просто так це блюдо називають у Франції, сьогодні у нас буде саме рататуй - або овочеве рагу по-французьки.
Рататуй рецепт
0
0
23 гру
Інгредієнти:
  • Солодкий болгарський перець - 3шт (великий)
  • Кабачок - 2шт (невеликий)
  • Цибуля - 2шт
  • Часник - 3зубчика
  • Баклажани - 2-3шт
  • Олія оливкова - 6ст.л.
  • Базилік і чебрець - по 1веточке
  • Помідори - 5 шт
  • Зелень петрушки - за смаком
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Баклажани поріжемо уздовж на 4 частини, потім - великими кубиками.

  • Крок 2

    Перці почистимо від насіння і перегородок, поріжемо соломкою або кільцями.

  • Крок 3

    Цибулю поріжемо кільцями, кабачки - кубиками, часник дрібно порубати.

  • Крок 4

    Злегка обсмажуємо цибулю, потім додамо солодкий перець, посолити і обсмажити.

  • Крок 5

    Додамо кабачки, баклажани, сіль, часник, прянощі.

  • Крок 6

    Доллємо? ст. води і згасимо хвилин 15.

  • Крок 7

    Помідори витримаємо в окропі 1-2 хвилини, знімемо з них шкірку, кожну помідоріну поріжемо на 8 частин.

  • Крок 8

    Додамо порізані помідори до овочів і ще згасимо близько 20 хвилин.

  • Крок 9

    Посиплемо дрібно порізаною зеленню і подамо до столу.

  • Крок 10

    У Франції рататуй прийнято подавати з смаженим м'ясом, білим хлібом і червоним вином.

  • Крок 11

    Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: