Загрузка...

Як приготувати цвітну капусту

Як приготувати цвітну капусту


Якщо не знаєте, як приготувати цвітну капусту, щоб вона зберігала максимальну кількість корисних властивостей, зробіть запіканку. Дивовижність цієї страви в тому, що продукти проходять мінімальну термічну обробку, залишаючи всі свої смакові якості і вітаміни. Готувати запіканку з цвітної капусти легко і швидко.
Як приготувати цвітну капусту
+1
0
17 гру
Інгредієнти:
  • 500 г цвітної капусти
  • 100 г сиру
  • 2 курячих яйця
  • 100 г кисломолочного сиру
  • 20 г вершкового масла
  • 100 г сметани
  • Сіль
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Приступаємо до приготування страви. Цвітну капусту треба помити, розібрати на суцвіття, покласти в каструлю, накрити кришкою і поставити на маленький вогонь. У каструлю влийте ложку-дві води, щоб капуста не підгоріла. Цвітна капуста повинна проваритися 15 хвилин на маленькому вогні. Потім вогонь під каструлею вимикаємо і залишаємо ще на 10 хвилин. Так капуста проваритися за рахунок утриманого тепла.

  • Крок 2

    Поки капуста доходить до потрібної кондиції, сир натріть на дрібній тертці.

  • Крок 3

    У невелику миску вибити яйця, посоліть і додайте сир. Всі інгредієнти гарненько вимісіть в однорідну суміш. Цвітну капусту трохи остудіть, подрібніть за допомогою блендера і додайте до сиру. Туди ж покладіть сир і вершкове масло. Перемішайте.

  • Крок 4

    Стінки і дно форми для запікання змастіть маслом. На дно форми покладіть пергаментний папір.

  • Крок 5

    Масу, що у вас вийшла, викладіть у форму і розрівняйте. Тепер форму треба накрити кришкою і поставити на газ, зробивши малий вогонь. Форма повинна знаходитися на вогні 10 хвилин. Так дно форми розігріється. Тепер форму знімаємо з плити і з допомогою паперового рушника з внутрішньої сторони кришки знімаємо конденсат. Форму накриваємо кришкою і залишаємо на півгодини. На вогонь форму ставити не потрібно. Тим часом запіканка з кольорової капусти приготуватися за рахунок того тепла, що накопичилося. Не бійтеся, що вона охолоне, це через 30 хвилин не статися.

  • Крок 6

    Уздовж бортів форми проведіть ножем, накрийте форму великою тарілкою і переверніть на неї запіканку. Пергаментний папір зніміть.

  • Крок 7

    Запіканку з цвітної капусти прикрасьте зеленню і подавайте зі сметаною. Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: