Як правильно запекти буряк в духовці.

Як правильно запекти буряк в духовці.


Здається, що тут особливого "запекти буряк" і чому саме запекти, а не просто зварити. Все дуже просто, не всі люблять цей овоч, а адже з правильно підготовленою буряка можна приготувати дуже смачні страви. Безліч рецептів починаються зі слів "зваріть буряк", але якщо ви заміните варений буряк на печену, блюдо вийде набагато смачніше і корисніше. У запеченої буряка смак набагато більш насиченим і солодший і вона не така водяниста, як варена.
Я не буду забирати роботу у дієтологів і довго розповідати про користь буряків. Нагадаю тільки їх рада, що краще готувати їжу з овочів, які ростуть поруч з вами, це набагато корисніше і дешевше. А буряк, яку в надлишку вирощують всі городники і дачники, легко можна купити в будь-який час року в будь-якому овочевому магазині. З рецептів з буряком, особливо в зимовий час, на розум найчастіше приходить борщ, вінегрет і «шуба». А от у європейській кухні дуже люблять з буряка всілякі салати і гарніри, в які додають різні соуси і приправи. Для цих страв досить просто запекти буряк в духовці і трохи пофантазувати з приправами.
Як правильно запекти буряк в духовці.
+5
0
20 лис
Інгредієнти:
  • буряк
  • харчова фольга
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Щоб правильно запекти буряк особливих кулінарних навичок не потрібно. Для того, щоб буряк при запіканні зберегла свої соки вибирайте буряк з неушкодженою шкурочкой, хвостик і бадилля короткою не зрізайте. Перед приготуванням ретельно вимийте її щіточкою.

  • Крок 2

    Найсмачніша буряк, на мою думку, виходить запечена на листі без всяких пристосувань. У неї, дійсно, смак запечених овочів (таке враження, що злегка пахне багаттям :)), вона дуже солодка і ароматна, і салати з неї виходять дуже смачними. Але, при такому способі запікання, буряк втрачає приблизно 1/3 свого об'єму, це треба враховувати при підрахунку кількості буряків для страви. Тому для запікання зручніше і вигідніше використовувати буряк середнього розміру. Один недолік, запікається великий бурячок довго, приблизно 1,5-2 години, при температурі 200 ° С. Знову ж, спекти буряк в духовці можна заздалегідь, остудити, загорнути у фольгу або харчову плівку і зберігати в холодильнику до 3-х діб. Готовність буряків перевіряйте зубочисткою. Після зубочистки залишається все-таки саме маленьке отвір :)). Ось така "красуня" буряк виходить після запікання в духовці без фольги.

  • Крок 3

    А на цьому фото, ця ж смачна буряк, запечена на листі без фольги, але вже очищена. З неї можна приготувати гарнір до м'яса, використовуючи будь-яку заправку для салатів або приготувати "салат з буряка з апельсиновою заправкою".

  • Крок 4

    Як запекти буряк у фользі. Дуже зручно і практично запікати буряк у фользі, при цьому вона зберігає всі свої соки, вітаміни і не зменшується в об'ємі, як в попередньому способі запікання. Вимоги до буряка ті ж, шкурочку повинна бути цілою, хвостик зберегти, ретельно вимити її від землі. Потім загорнути буряк в два шари фольги. Запікати можна бурячки будь-якого розміру, дрібні (бажано одного розміру), загорніть в один пакет, а великі - окремо. Солити і змащувати маслом не треба, це нічого не дає, шкірка все одно нічого не пропускає, а знімається вона після запікання чудово. Дрібна буряк запікається близько 1 години, велика - приблизно півтори години і більше. Коли буряк майже готова, (з метою економії електроенергії), можна залишити її в виключеною теплій духовці не розгортаючи фольгу, до повного охолодження буряків.

  • Крок 5

    На фото красуня буряк, яка опікувалася в духовці у фользі 1 годину 40 хвилин при температурі 200 ° С, вага її до запікання був 300 р.

  • Крок 6

    Із запеченої буряка у фользі можна приготувати "салат з буряка з горіхами і м'яким сиром".

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: