Загрузка...

Як правильно запекти буряк в духовці.

Як правильно запекти буряк в духовці.


Здається, що тут особливого "запекти буряк" і чому саме запекти, а не просто зварити. Все дуже просто, не всі люблять цей овоч, а адже з правильно підготовленою буряка можна приготувати дуже смачні страви. Безліч рецептів починаються зі слів "зваріть буряк", але якщо ви заміните варений буряк на печену, блюдо вийде набагато смачніше і корисніше. У запеченої буряка смак набагато більш насиченим і солодший і вона не така водяниста, як варена.
Я не буду забирати роботу у дієтологів і довго розповідати про користь буряків. Нагадаю тільки їх рада, що краще готувати їжу з овочів, які ростуть поруч з вами, це набагато корисніше і дешевше. А буряк, яку в надлишку вирощують всі городники і дачники, легко можна купити в будь-який час року в будь-якому овочевому магазині. З рецептів з буряком, особливо в зимовий час, на розум найчастіше приходить борщ, вінегрет і «шуба». А от у європейській кухні дуже люблять з буряка всілякі салати і гарніри, в які додають різні соуси і приправи. Для цих страв досить просто запекти буряк в духовці і трохи пофантазувати з приправами.
Як правильно запекти буряк в духовці.
+4
0
20 лис
Інгредієнти:
  • буряк
  • харчова фольга
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Щоб правильно запекти буряк особливих кулінарних навичок не потрібно. Для того, щоб буряк при запіканні зберегла свої соки вибирайте буряк з неушкодженою шкурочкой, хвостик і бадилля короткою не зрізайте. Перед приготуванням ретельно вимийте її щіточкою.

  • Крок 2

    Найсмачніша буряк, на мою думку, виходить запечена на листі без всяких пристосувань. У неї, дійсно, смак запечених овочів (таке враження, що злегка пахне багаттям :)), вона дуже солодка і ароматна, і салати з неї виходять дуже смачними. Але, при такому способі запікання, буряк втрачає приблизно 1/3 свого об'єму, це треба враховувати при підрахунку кількості буряків для страви. Тому для запікання зручніше і вигідніше використовувати буряк середнього розміру. Один недолік, запікається великий бурячок довго, приблизно 1,5-2 години, при температурі 200 ° С. Знову ж, спекти буряк в духовці можна заздалегідь, остудити, загорнути у фольгу або харчову плівку і зберігати в холодильнику до 3-х діб. Готовність буряків перевіряйте зубочисткою. Після зубочистки залишається все-таки саме маленьке отвір :)). Ось така "красуня" буряк виходить після запікання в духовці без фольги.

  • Крок 3

    А на цьому фото, ця ж смачна буряк, запечена на листі без фольги, але вже очищена. З неї можна приготувати гарнір до м'яса, використовуючи будь-яку заправку для салатів або приготувати "салат з буряка з апельсиновою заправкою".

  • Крок 4

    Як запекти буряк у фользі. Дуже зручно і практично запікати буряк у фользі, при цьому вона зберігає всі свої соки, вітаміни і не зменшується в об'ємі, як в попередньому способі запікання. Вимоги до буряка ті ж, шкурочку повинна бути цілою, хвостик зберегти, ретельно вимити її від землі. Потім загорнути буряк в два шари фольги. Запікати можна бурячки будь-якого розміру, дрібні (бажано одного розміру), загорніть в один пакет, а великі - окремо. Солити і змащувати маслом не треба, це нічого не дає, шкірка все одно нічого не пропускає, а знімається вона після запікання чудово. Дрібна буряк запікається близько 1 години, велика - приблизно півтори години і більше. Коли буряк майже готова, (з метою економії електроенергії), можна залишити її в виключеною теплій духовці не розгортаючи фольгу, до повного охолодження буряків.

  • Крок 5

    На фото красуня буряк, яка опікувалася в духовці у фользі 1 годину 40 хвилин при температурі 200 ° С, вага її до запікання був 300 р.

  • Крок 6

    Із запеченої буряка у фользі можна приготувати "салат з буряка з горіхами і м'яким сиром".

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: