Загрузка...

Запіканка з білокачанної капусти

Запіканка з білокачанної капусти


Дуже смачна і недорога запіканка із звичайних і доступних овочів, яка сподобається всій родині. Навіть маленькі дітки із задоволенням з'їдять ніжну і трохи солодкувату запіканку, яка схожа на гарний овочевий тортик. Щоб заощадити час на підготовку овочів вам знадобляться дві сковороди і мінімум часу на випікання.
Запіканка з білокачанної капусти
0
0
13 лис
Інгредієнти:
  • 70 г вершкового масла
  • 700 г білокачанної капусти
  • 1 склянка бульйону
  • 1/3 ч. л. меленого коріандру
  • 1 ч. л. кумина (зіра)
  • 1 ч. л. сушеного фенхелю
  • 3 ст. л. манної крупи
  • 6 яєць
  • 2 ст. л. вершків або молока
  • 2 великі моркви
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. часникового порошку
  • 150 г голландського сиру
  • сіль
  • мелений перець
  • 2 сковороди
  • форма для випікання 26 см
  • 1 ст. л. мелених білих сухарів
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Розтопіть в сковороді приблизно 35 г вершкового масла. Капусту дрібно наріжте, трошечки присолите і пам'ятайте руками, викладіть в сковороду і обсмажуйте, поки капуста не зменшиться в обсязі, додайте бульйон (овочевий, м'ясний), коріандр, кумін, фенхель, тушкуйте на невеликому вогні, поки рідина не випарується, а капуста не стане м'якою, трохи остудіть. У злегка остигнула капусту додайте манку і 1 яйце, перемішайте.

  • Крок 2

    Поки гаситься капуста, очищену моркву натріть на крупній тертці. Розтопити на другий сковороді вершкове масло, викладіть моркву, додайте цукор, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні, поки морква не стане м'якою, додайте часниковий порошок і перемішайте.

  • Крок 3

    У яйця додайте трошечки солі, меленого перцю і молоко, злегка збийте вінчиком, сир натріть на крупній тертці.

  • Крок 4

    Нагрійте духовку до 200 ° С. Форму для випікання змастіть маслом, посипте сухарями. На дно форми рівномірно розкладіть половину тушкованої капусти, зверху викладіть тушковану моркву, на моркву рівномірно викладіть залишилася капусту, на капусту вилийте яйця, посипте сиром і поставте в розігріту духовку, випікайте 20-25 хвилин до золотистої скоринки. Готову запіканку акуратно відокремте ножем від бічних стінок форми і дайте охолонути. Остиглу запіканку з білокачанної капусти розріжте гострим ножем на 4-6 порцій, подавайте зі сметаною.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: