Шакшука рецепт з фото

Шакшука рецепт з фото


Просте, нехитре навіть блюдо марокканської кухні. Але якщо яєчня й омлет кілька набридли - спробуйте шакшуку. Та й коли її готувати в Росії, якщо не влітку?
Шакшука рецепт з фото
0
0
12 лис
Інгредієнти:
  • Баклажани 2.0 шт
  • Помідори червоні 1.0 шт
  • Перець солодкий жовтий 1.0 шт
  • Цибуля ріпчаста 1.0 шт
  • Яйце куряче 1.0 шт
  • Олія оливкова 2.0 ст.л.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Набір овочів для шакшука може бути абсолютно довільним, я зазвичай готую її на баклажанах, помідорах, солодкому перці й цибулі. А можна додати кабачки, часник - як вам буде завгодно.

  • Крок 2

    Овочі очистити, дрібно нарізати кубиками і на сковорідку в оливкове масло.

  • Крок 3

    Смажити-томити на середньому вогні до готовності, посолити, поперчити і спорудити з них на сковороді "кратер".

  • Крок 4

    У цей кратер з овочів вбити куряче яйце. Намагатися не пошкодити жовток. Можна готувати шакшуку на 1 яйце, а можна і на кілька, тоді кратерів повинен бути більше.

  • Крок 5

    Накрити сковороду кришкою, смажити на середньому вогні, поки жовток не затвердіє. Ось тільки заважати не треба! (Хоча - хто заборонить?)

  • Крок 6

    А потім додати до шакшука гострий соус. У мене був "Червоний диявол" з перцем кайенский, можна взяти "Тобаско", а можна і зовсім без соусу. Варіантів шакшука - море, спробуйте мою, пригощаю! Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: