Загрузка...

Манджа з баклажанів з печеним перцем

Манджа з баклажанів з печеним перцем


Манджа, це не конкретний рецепт страви з певними інгредієнтами, так називають в Болгарії густий овочевий суп або соус, до складу якого входять баклажани, перець і помідори. Це пісне овочева страва балканської кухні дуже популярно в Молдові і на півдні України. Одесити (які знають толк в баклажанах), готують з них щось подібне соусу або ікри, подають з печеним перцем і називають це блюдо Манджу. Блюдо виходить дуже ароматним, барвистим і ситним, незважаючи на те, що воно вегетаріанське.
Манджа з баклажанів з печеним перцем
0
0
06 лис
Інгредієнти:
  • 3 баклажана середньої величини
  • 2 ріпчасті цибулі
  • 4-5 помідорів
  • 2-3 зубчики часнику
  • 4 болгарських перцю
  • 1 ч. л. солі
  • 2 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. меленої солодкої паприки
  • зелень петрушки для прикраси
  • рослинне масло
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Очистіть баклажани від шкірки, наріжте кубиками, посипте крупною сіллю і відставте убік на 20-30 хвилин віддавати гіркота.

  • Крок 2

    Очищений ріпчасту цибулю наріжте кубиками, викладіть в сотейник з розігрітим рослинним маслом.

  • Крок 3

    Обсмажте цибулю до готовності.

  • Крок 4

    Поки смажиться цибуля, баклажани швидко промийте холодною водою.

  • Крок 5

    Додайте промиті від солі баклажани до цибулі і обсмажте на середньому вогні 5 хвилин.

  • Крок 6

    Поки обсмажуються баклажани, помідори наріжте невеликими кубиками.

  • Крок 7

    Додайте помідори до баклажанів з цибулею, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні 10 хвилин. Потім додайте, сіль, цукор, солодку паприку, подрібнений часник, перемішайте і готуйте ще 5 хвилин. У вас повинно вийти блюдо у вигляді густого супу. Але якщо ви хочете, щоб воно було більш густим, що не накривайте сотейник кришкою.

  • Крок 8

    Поки овочева Манджа гаситься в сотейнику, перці змастіть пензликом рослинним маслом і запечіть їх у духовці при 200 ° С. Коли шкурка на перцях почне пузириться і місцями пригоряти, вийміть їх з духовки.

  • Крок 9

    Викладіть перці в глибокі тарілки, поруч налийте Манджу з баклажанів і помідорів, посипте різаної петрушкою, подавайте гарячим. У мене на фотці зелені гострі перці, смачно, але на любителя.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: