Манджа з баклажанів з печеним перцем

Манджа з баклажанів з печеним перцем


Манджа, це не конкретний рецепт страви з певними інгредієнтами, так називають в Болгарії густий овочевий суп або соус, до складу якого входять баклажани, перець і помідори. Це пісне овочева страва балканської кухні дуже популярно в Молдові і на півдні України. Одесити (які знають толк в баклажанах), готують з них щось подібне соусу або ікри, подають з печеним перцем і називають це блюдо Манджу. Блюдо виходить дуже ароматним, барвистим і ситним, незважаючи на те, що воно вегетаріанське.
Манджа з баклажанів з печеним перцем
0
0
06 лис
Інгредієнти:
  • 3 баклажана середньої величини
  • 2 ріпчасті цибулі
  • 4-5 помідорів
  • 2-3 зубчики часнику
  • 4 болгарських перцю
  • 1 ч. л. солі
  • 2 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. меленої солодкої паприки
  • зелень петрушки для прикраси
  • рослинне масло
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Очистіть баклажани від шкірки, наріжте кубиками, посипте крупною сіллю і відставте убік на 20-30 хвилин віддавати гіркота.

  • Крок 2

    Очищений ріпчасту цибулю наріжте кубиками, викладіть в сотейник з розігрітим рослинним маслом.

  • Крок 3

    Обсмажте цибулю до готовності.

  • Крок 4

    Поки смажиться цибуля, баклажани швидко промийте холодною водою.

  • Крок 5

    Додайте промиті від солі баклажани до цибулі і обсмажте на середньому вогні 5 хвилин.

  • Крок 6

    Поки обсмажуються баклажани, помідори наріжте невеликими кубиками.

  • Крок 7

    Додайте помідори до баклажанів з цибулею, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні 10 хвилин. Потім додайте, сіль, цукор, солодку паприку, подрібнений часник, перемішайте і готуйте ще 5 хвилин. У вас повинно вийти блюдо у вигляді густого супу. Але якщо ви хочете, щоб воно було більш густим, що не накривайте сотейник кришкою.

  • Крок 8

    Поки овочева Манджа гаситься в сотейнику, перці змастіть пензликом рослинним маслом і запечіть їх у духовці при 200 ° С. Коли шкурка на перцях почне пузириться і місцями пригоряти, вийміть їх з духовки.

  • Крок 9

    Викладіть перці в глибокі тарілки, поруч налийте Манджу з баклажанів і помідорів, посипте різаної петрушкою, подавайте гарячим. У мене на фотці зелені гострі перці, смачно, але на любителя.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: