Жюльєн з баклажанів і лісових грибів.

Жюльєн з баклажанів і лісових грибів.


Жюльєн з грибів - дуже популярне ресторанну страву, яке нескладно приготувати в домашніх умовах. Як правило, його готують в порційних кокотницах, і в них же подають на стіл. Виглядає така сервіровка дуже ошатно, затишно і святково. Аромат і смак лісових грибів переплітається зі смаком баклажанів, вершки або сметана додають грибного Жюльену ніжність і в поєднанні з пікантною сирною скоринкою блюдо стає просто неймовірно смачним. З даних інгредієнтів виходить чотири порції в горщиках по 200 мл.
Якщо з літа заздалегідь подбати і підготувати компоненти для жульєну, засушити лісові гриби (або відварити і заморозити), також заморозити баклажани, це ситне і ароматне блюдо зможе прикрасити ваш новорічний стіл.
Сучасні кулінари під терміном жюльен найчастіше мають на увазі нарізку овочів тонкою соломкою. Звідси і пішла назва суп-жюльен, а салати, нарізані тоненькою соломкою, називають Жюльєн.
Жюльєн з баклажанів і лісових грибів.
+1
0
06 лис
Інгредієнти:
  • 1 невелика ріпчаста цибулина
  • 350 г свіжих білих грибів
  • 300 г (3 маленьких баклажана)
  • 1 -2 зубчики часнику
  • 200 г сметани
  • 150 г твердого сиру
  • 50 г вершкового масла
  • 3 ст. л. рослинної олії
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Гриби ретельно очистіть від землі і промийте, потім відваріть їх не менше 30 хвилин. Наріжте гриби тонкою соломкою або пластинками. Для жульєну дуже важлива тонка нарізка, яка створює більш гармонійний смак страви. Місцеві жителі, які регулярно збирають і заготовляють гриби на зиму, радять варити їх не менше години і після першого закипання міняти воду.

  • Крок 2

    Маленькі баклажани (у них майже немає насіння), очистіть від шкурочкі, наріжте дрібними кубиками, посоліть і відставте на півгодини, для видалення гіркоти. Потім промийте під проточною водою і викладіть в сито або друшляк, щоб стекла вода.

  • Крок 3

    У сковороді розтопіть вершкове масло. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і обсмажте до прозорості.

  • Крок 4

    Додайте в сковороду до цибулі дрібно нарізані гриби, трохи посоліть, перемішайте.

  • Крок 5

    Гриби з цибулею обсмажте до готовності.

  • Крок 6

    Додайте до обсмаженою грибам половину сметани (100 г), накрийте кришкою і тушкуйте на маленькому вогні 10 хвилин. Якщо ви додасте трохи більше сметани, жюльен вийде у вигляді густого соусу.

  • Крок 7

    В іншій сковороді нагрійте олію, викладіть дрібно нарізані баклажани, додайте подрібнений часник, перемішайте. Часнику кладіть зовсім небагато, тільки для того, щоб підкреслити аромат баклажанів.

  • Крок 8

    Обсмажте баклажани до готовності.

  • Крок 9

    У порційні керамічні формочки (кокотниці) розкладіть гриби в сметані, обсмажені баклажани, залишилася сметану, посипте тертим сиром.

  • Крок 10

    Горщики з жюльєном з баклажанів і лісових грибів поставте в духовку і випікайте до утворення легкої сирної скоринки, приблизно 7-10 хвилин. Подавайте жюльен гарячим.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: