Загрузка...

Жюльєн з баклажанів і лісових грибів.

Жюльєн з баклажанів і лісових грибів.


Жюльєн з грибів - дуже популярне ресторанну страву, яке нескладно приготувати в домашніх умовах. Як правило, його готують в порційних кокотницах, і в них же подають на стіл. Виглядає така сервіровка дуже ошатно, затишно і святково. Аромат і смак лісових грибів переплітається зі смаком баклажанів, вершки або сметана додають грибного Жюльену ніжність і в поєднанні з пікантною сирною скоринкою блюдо стає просто неймовірно смачним. З даних інгредієнтів виходить чотири порції в горщиках по 200 мл.
Якщо з літа заздалегідь подбати і підготувати компоненти для жульєну, засушити лісові гриби (або відварити і заморозити), також заморозити баклажани, це ситне і ароматне блюдо зможе прикрасити ваш новорічний стіл.
Сучасні кулінари під терміном жюльен найчастіше мають на увазі нарізку овочів тонкою соломкою. Звідси і пішла назва суп-жюльен, а салати, нарізані тоненькою соломкою, називають Жюльєн.
Жюльєн з баклажанів і лісових грибів.
+1
0
06 лис
Інгредієнти:
  • 1 невелика ріпчаста цибулина
  • 350 г свіжих білих грибів
  • 300 г (3 маленьких баклажана)
  • 1 -2 зубчики часнику
  • 200 г сметани
  • 150 г твердого сиру
  • 50 г вершкового масла
  • 3 ст. л. рослинної олії
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Гриби ретельно очистіть від землі і промийте, потім відваріть їх не менше 30 хвилин. Наріжте гриби тонкою соломкою або пластинками. Для жульєну дуже важлива тонка нарізка, яка створює більш гармонійний смак страви. Місцеві жителі, які регулярно збирають і заготовляють гриби на зиму, радять варити їх не менше години і після першого закипання міняти воду.

  • Крок 2

    Маленькі баклажани (у них майже немає насіння), очистіть від шкурочкі, наріжте дрібними кубиками, посоліть і відставте на півгодини, для видалення гіркоти. Потім промийте під проточною водою і викладіть в сито або друшляк, щоб стекла вода.

  • Крок 3

    У сковороді розтопіть вершкове масло. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і обсмажте до прозорості.

  • Крок 4

    Додайте в сковороду до цибулі дрібно нарізані гриби, трохи посоліть, перемішайте.

  • Крок 5

    Гриби з цибулею обсмажте до готовності.

  • Крок 6

    Додайте до обсмаженою грибам половину сметани (100 г), накрийте кришкою і тушкуйте на маленькому вогні 10 хвилин. Якщо ви додасте трохи більше сметани, жюльен вийде у вигляді густого соусу.

  • Крок 7

    В іншій сковороді нагрійте олію, викладіть дрібно нарізані баклажани, додайте подрібнений часник, перемішайте. Часнику кладіть зовсім небагато, тільки для того, щоб підкреслити аромат баклажанів.

  • Крок 8

    Обсмажте баклажани до готовності.

  • Крок 9

    У порційні керамічні формочки (кокотниці) розкладіть гриби в сметані, обсмажені баклажани, залишилася сметану, посипте тертим сиром.

  • Крок 10

    Горщики з жюльєном з баклажанів і лісових грибів поставте в духовку і випікайте до утворення легкої сирної скоринки, приблизно 7-10 хвилин. Подавайте жюльен гарячим.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: