Загрузка...

Баклажани з сиром

Баклажани з сиром


Рецептів з баклажанів дуже багато і, напевно, половина з них з сиром. Сири тверді і м'які, бринза, добре поєднуються з баклажанами. Страву можна приготувати пікантним або більш ніжним, як за цим рецептом. Тут немає тієї яскравої баклажанною нотки і гіркуватості, яка присутня в інших рецептах. Блюдо ситне і його можна подавати як самостійне. На користь рецепта додам, що ці баклажани слопали, навіть ті, хто їх не дуже любить, і тепер з нетерпінням чекають повторення.
Баклажани з сиром
0
0
06 лис
Інгредієнти:
  • 3 невеликих баклажана
  • 3 помідори (твердих, щільних)
  • 170 г напівтвердого сиру (Тільзітер)
  • 3 зубки часнику
  • 1 яйце
  • 3 ст. л. борошна
  • 3 ст. л. майонезу
  • рослинне масло
  • сіль
  • чорний мелений перець
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Баклажани наріжте пластинами в 1 см завтовшки, посипте сіллю, перемішайте і відставте на півгодини, потім швидко промийте під проточною водою і злегка відіжміть.

  • Крок 2

    Підготуйте дві ємності для борошна і збитого виделкою яйця.

  • Крок 3

    Обваляйте пластини баклажана в борошні з обох сторін (зайву муку струсіть), потім умочіть в лозьен (збите яйце) і обсмажте в розігрітому рослинному маслі з обох боків до золотистого кольору.

  • Крок 4

    У форму для духовки викладіть ряд баклажанів, на баклажани покладіть нарізані часточками помідори. За бажанням, помідори злегка поперчіть і покладіть зовсім трохи подрібненого часнику.

  • Крок 5

    Натріть сир і посипте ним помідори. Солити нічого не треба, так як сир Тільзітер має більш солоний смак ніж, наприклад, Російський.

  • Крок 6

    Потім на сир знову покладіть обсмажену пластину баклажана, нарізані помідори і сир. І так повторіть 3-4 рази. На верхній шар покладіть сиру трохи більше (він буде стікати з боків, дуже красиво виглядає) і змастіть невеликою кількістю майонезу, щоб сир залишився м'яким і ніжним на смак. Поставте форму з баклажанами і сиром у духовку нагріту до 200 градусів на 10 хвилин. Я викладала баклажани так, щоб на одну порцію вийшов один красивий запечений баклажан.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: