Баклажани з сиром

Баклажани з сиром


Рецептів з баклажанів дуже багато і, напевно, половина з них з сиром. Сири тверді і м'які, бринза, добре поєднуються з баклажанами. Страву можна приготувати пікантним або більш ніжним, як за цим рецептом. Тут немає тієї яскравої баклажанною нотки і гіркуватості, яка присутня в інших рецептах. Блюдо ситне і його можна подавати як самостійне. На користь рецепта додам, що ці баклажани слопали, навіть ті, хто їх не дуже любить, і тепер з нетерпінням чекають повторення.
Баклажани з сиром
0
0
06 лис
Інгредієнти:
  • 3 невеликих баклажана
  • 3 помідори (твердих, щільних)
  • 170 г напівтвердого сиру (Тільзітер)
  • 3 зубки часнику
  • 1 яйце
  • 3 ст. л. борошна
  • 3 ст. л. майонезу
  • рослинне масло
  • сіль
  • чорний мелений перець
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Баклажани наріжте пластинами в 1 см завтовшки, посипте сіллю, перемішайте і відставте на півгодини, потім швидко промийте під проточною водою і злегка відіжміть.

  • Крок 2

    Підготуйте дві ємності для борошна і збитого виделкою яйця.

  • Крок 3

    Обваляйте пластини баклажана в борошні з обох сторін (зайву муку струсіть), потім умочіть в лозьен (збите яйце) і обсмажте в розігрітому рослинному маслі з обох боків до золотистого кольору.

  • Крок 4

    У форму для духовки викладіть ряд баклажанів, на баклажани покладіть нарізані часточками помідори. За бажанням, помідори злегка поперчіть і покладіть зовсім трохи подрібненого часнику.

  • Крок 5

    Натріть сир і посипте ним помідори. Солити нічого не треба, так як сир Тільзітер має більш солоний смак ніж, наприклад, Російський.

  • Крок 6

    Потім на сир знову покладіть обсмажену пластину баклажана, нарізані помідори і сир. І так повторіть 3-4 рази. На верхній шар покладіть сиру трохи більше (він буде стікати з боків, дуже красиво виглядає) і змастіть невеликою кількістю майонезу, щоб сир залишився м'яким і ніжним на смак. Поставте форму з баклажанами і сиром у духовку нагріту до 200 градусів на 10 хвилин. Я викладала баклажани так, щоб на одну порцію вийшов один красивий запечений баклажан.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: