Оладки з кабачків

Оладки з кабачків


Кабачки на початку літа на нашому ринку з'являються одними з перших. А, поруч лежать пучки зеленої цибулі та кропу, які так і просяться, щоб їх додали в кабачкові оладки :))
Незважаючи на те, що в кабачках майже 90% води, в їх плодах багато мінеральних солей, вітамінів і ще багато чого корисного з таблиці Менделєєва. Вони не викликають алергії і абсолютно не калорійні, так що є привід задуматися тим, хто не дуже любить кабачки.
Оладки з кабачків
+1
0
06 лис
Інгредієнти:
  • 1 кг маленьких молодих кабачків
  • 50 г зеленої цибулі
  • 40 г свіжого кропу
  • 1 зубчик часнику
  • 5-6 ст. л. борошна
  • 2 яйця
  • рослинна олія
  • сіль
  • мелений чорний перець
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Кріп і цибулю бажано ненадовго замочити в холодній воді. Таким чином, зів'яла зелень «підбадьорити», а бруд осяде на дні миски. Потім зелень ще раз обполосніть під проточною водою, струсіть і дрібно наріжте.

  • Крок 2

    Кабачок очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. У маленьких молодих кабачків немає насіння і ніжна шкірка, в якій багато вітамінів і, за бажанням, можна кабачок натерти разом з шкіркою.

  • Крок 3

    Ретельно відіжміть сік з натертого кабачка (зробити це найпростіше руками), сік не виливайте. Сік кабачків містить найкращі властивості плодів. З нього можна зробити відмінну маску або заморозити кубиками і протирати ними особа.

  • Крок 4

    Налийте в сковороду трохи олії і нагрійте його до середньої температури. Покладіть в миску натертий кабачок, подрібнений зубчик часнику, дрібно нарізані кріп і зелена цибуля, яйця, борошно, посоліть, поперчіть, ретельно перемішайте. Увага, не пересолити, кабачкова маса візуально виглядає більше.

  • Крок 5

    Столовою ложкою викладайте кабачкову масу в розігріте масло і обсмажуйте оладки на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору. Щоразу перемішуйте масу, так як кабачки будуть продовжувати виділяти сік, а якщо додати борошно, оладки вийдуть борошняними, а не овочевими.

  • Крок 6

    Подавайте оладки з кабачків зі сметаною, йогуртом або молоком.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: