Загрузка...

Оладки з кабачків

Оладки з кабачків


Кабачки на початку літа на нашому ринку з'являються одними з перших. А, поруч лежать пучки зеленої цибулі та кропу, які так і просяться, щоб їх додали в кабачкові оладки :))
Незважаючи на те, що в кабачках майже 90% води, в їх плодах багато мінеральних солей, вітамінів і ще багато чого корисного з таблиці Менделєєва. Вони не викликають алергії і абсолютно не калорійні, так що є привід задуматися тим, хто не дуже любить кабачки.
Оладки з кабачків
+1
0
06 лис
Інгредієнти:
  • 1 кг маленьких молодих кабачків
  • 50 г зеленої цибулі
  • 40 г свіжого кропу
  • 1 зубчик часнику
  • 5-6 ст. л. борошна
  • 2 яйця
  • рослинна олія
  • сіль
  • мелений чорний перець
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Кріп і цибулю бажано ненадовго замочити в холодній воді. Таким чином, зів'яла зелень «підбадьорити», а бруд осяде на дні миски. Потім зелень ще раз обполосніть під проточною водою, струсіть і дрібно наріжте.

  • Крок 2

    Кабачок очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. У маленьких молодих кабачків немає насіння і ніжна шкірка, в якій багато вітамінів і, за бажанням, можна кабачок натерти разом з шкіркою.

  • Крок 3

    Ретельно відіжміть сік з натертого кабачка (зробити це найпростіше руками), сік не виливайте. Сік кабачків містить найкращі властивості плодів. З нього можна зробити відмінну маску або заморозити кубиками і протирати ними особа.

  • Крок 4

    Налийте в сковороду трохи олії і нагрійте його до середньої температури. Покладіть в миску натертий кабачок, подрібнений зубчик часнику, дрібно нарізані кріп і зелена цибуля, яйця, борошно, посоліть, поперчіть, ретельно перемішайте. Увага, не пересолити, кабачкова маса візуально виглядає більше.

  • Крок 5

    Столовою ложкою викладайте кабачкову масу в розігріте масло і обсмажуйте оладки на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору. Щоразу перемішуйте масу, так як кабачки будуть продовжувати виділяти сік, а якщо додати борошно, оладки вийдуть борошняними, а не овочевими.

  • Крок 6

    Подавайте оладки з кабачків зі сметаною, йогуртом або молоком.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: