Долма з овочами та горіхами

Долма з овочами та горіхами


Долма конкурент голубцям з капусти, причому переваги залишаються за нею. Листя майже не готуються, загорнуті долмушкі НЕ обсмажуються, а тільки тушатся. Виходять мініатюрними, смак від виноградного листя незвичайний, начинку можна робити різноманітну. Найчастіше долму готують з м'ясним фаршем, а ви спробуйте цю!
Долма з овочами та горіхами
0
0
06 лис
Інгредієнти:
  • Листя винограду свіжі (100 гр) 20шт
  • Помідори (100 гр) 1шт
  • Морква (50 гр) 0.5шт
  • Цибуля ріпчаста (75 гр) 1шт
  • Рис шліфований круглий (100 гр) 0.5ст.
  • Волоський горіх (ядро) (100 гр) 0.71ст.
  • Ізюм (50 гр) 0.4ст.
  • Лимон (60 гр) 0.5шт
  • Перець червоний гострий мелений (1 гр) 0.25ч.л.
  • Кінза зелень (4 гр) 2вет.
  • М\'ята свіжа (10 гр) 1вет.
  • Олія рослинна (раф.) (50 гр) 5ст.л.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Листя винограду для долми промити, обрізати живці (зручно ножицями). Свіже листя залити на 7-10 хв окропом, консервовані добре промити, якщо використовувався розсіл, то вимочити протягом 1ч.

  • Крок 2

    Рис відварити до напівготовності будь-яким способом . Воду злити, рис остудити.

  • Крок 3

    Моркву натерти на крупній тертці.

  • Крок 4

    Цибулю дрібно нарізати.

  • Крок 5

    Горіхи порубати ножем або придушити качалкою.

  • Крок 6

    Ізюм залити окропом на 10-15 хв, промити, обсушити.

  • Крок 7

    Зелень дрібно посікти.

  • Крок 8

    Помідор нарізати дрібними кубиками.

  • Крок 9

    На розігрітій олії обсмажити цибулю з морквою, додати рис і готувати ще 5-7 хв. Додати горіхи, родзинки, посолити і поперчити. Начинку злегка остудити.

  • Крок 10

    Закручувати овочеву долму також як і м'ясну. На матову виворітну поверхню (прожилки більш явно проступають) виноградного листя, ближче до місця, де був держак, викладати начинку (трохи менше 1 ст.л.). Лист загорнути. Спочатку прикрити начинку нижніми краями аркуша, потім загорнути лист з боків і закрутити в рулончик. Можна згорнути лист у рулончик, а потім вказівним пальцем підвернути краю у всередину.

  • Крок 11

    До помідорам додати воду, сік лимона, 2 ст.л. рослинної олії, поперчити. Все перемішати.

  • Крок 12

    Дно каструлі застелити листям, скласти долму, краєм підверненого аркуша вниз, викласти помідори з заливкою.

  • Крок 13

    Зверху накрити листям і придавити тарілкою. Гасити на повільному вогні протягом 30-35 хв, після закипання рідини. Можна протушкувати в мікрохвильовці: високий режим - 3 хв, низький - 10 хв, витримка в печі 10 хв.

  • Крок 14

    Подавати можна як у гарячому так і в холодному вигляді. Підійде овочевий соус, кефір, натуральний йогурт, червоне вино.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: