Загрузка...

Долма з овочами та горіхами

Долма з овочами та горіхами


Долма конкурент голубцям з капусти, причому переваги залишаються за нею. Листя майже не готуються, загорнуті долмушкі НЕ обсмажуються, а тільки тушатся. Виходять мініатюрними, смак від виноградного листя незвичайний, начинку можна робити різноманітну. Найчастіше долму готують з м'ясним фаршем, а ви спробуйте цю!
Долма з овочами та горіхами
0
0
06 лис
Інгредієнти:
  • Листя винограду свіжі (100 гр) 20шт
  • Помідори (100 гр) 1шт
  • Морква (50 гр) 0.5шт
  • Цибуля ріпчаста (75 гр) 1шт
  • Рис шліфований круглий (100 гр) 0.5ст.
  • Волоський горіх (ядро) (100 гр) 0.71ст.
  • Ізюм (50 гр) 0.4ст.
  • Лимон (60 гр) 0.5шт
  • Перець червоний гострий мелений (1 гр) 0.25ч.л.
  • Кінза зелень (4 гр) 2вет.
  • М\'ята свіжа (10 гр) 1вет.
  • Олія рослинна (раф.) (50 гр) 5ст.л.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Листя винограду для долми промити, обрізати живці (зручно ножицями). Свіже листя залити на 7-10 хв окропом, консервовані добре промити, якщо використовувався розсіл, то вимочити протягом 1ч.

  • Крок 2

    Рис відварити до напівготовності будь-яким способом . Воду злити, рис остудити.

  • Крок 3

    Моркву натерти на крупній тертці.

  • Крок 4

    Цибулю дрібно нарізати.

  • Крок 5

    Горіхи порубати ножем або придушити качалкою.

  • Крок 6

    Ізюм залити окропом на 10-15 хв, промити, обсушити.

  • Крок 7

    Зелень дрібно посікти.

  • Крок 8

    Помідор нарізати дрібними кубиками.

  • Крок 9

    На розігрітій олії обсмажити цибулю з морквою, додати рис і готувати ще 5-7 хв. Додати горіхи, родзинки, посолити і поперчити. Начинку злегка остудити.

  • Крок 10

    Закручувати овочеву долму також як і м'ясну. На матову виворітну поверхню (прожилки більш явно проступають) виноградного листя, ближче до місця, де був держак, викладати начинку (трохи менше 1 ст.л.). Лист загорнути. Спочатку прикрити начинку нижніми краями аркуша, потім загорнути лист з боків і закрутити в рулончик. Можна згорнути лист у рулончик, а потім вказівним пальцем підвернути краю у всередину.

  • Крок 11

    До помідорам додати воду, сік лимона, 2 ст.л. рослинної олії, поперчити. Все перемішати.

  • Крок 12

    Дно каструлі застелити листям, скласти долму, краєм підверненого аркуша вниз, викласти помідори з заливкою.

  • Крок 13

    Зверху накрити листям і придавити тарілкою. Гасити на повільному вогні протягом 30-35 хв, після закипання рідини. Можна протушкувати в мікрохвильовці: високий режим - 3 хв, низький - 10 хв, витримка в печі 10 хв.

  • Крок 14

    Подавати можна як у гарячому так і в холодному вигляді. Підійде овочевий соус, кефір, натуральний йогурт, червоне вино.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: