Загрузка...

Рецепти холодні закуски

Рецепти холодні закуски


Холодні закуски зазвичай подають перед основною стравою. Зараз цілком можна знайти цікаві рецепти, холодні закуски з багатьох виходять красивими і смачними. Страва з баклажанів, рецепт якого ми з вами розберемо і його приготуємо, можна подати і як основна страва, і як закуску.
Рецепти холодні закуски
0
0
09 жов
Інгредієнти:
  • Три середніх баклажана близько 800 грам;
  • Три цибулини середнього розміру;
  • Два курячих яйця;
  • 300 г будь-яких грибів, але можна і більше;
  • Вершкове масло 75 грам;
  • Три столові ложки жирної сметани;
  • Гіркий перець один стручок, але можна взяти і мелений;
  • Сік одного лимона;
  • Три столові ложки бальзамічного оцту;
  • Трохи солі
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Баклажани очищаємо їх від шкірки і нарізуємо їх соломкою або кубиками, кому як подобається.

  • Крок 2

    Яйця збиваємо до однорідної маси. Додатково жодну рідину і прянощі додавати не потрібно.

  • Крок 3

    Нарізані баклажани викладаємо в поліетиленовий пакет (так буде зручніше, не треба промивати і займає зовсім мало місця в холодильнику). Додаємо туди яйця, гарненько зав'язуємо і струшуємо, щоб кожен шматочок баклажана покрився яєчної сумішшю. На годину прибираємо в холодильник, але можна і на весь день, приготуєте, коли у вас з'явиться час. Але пару раз доведеться перевертати, щоб краще просочилися.

  • Крок 4

    Цибулю нарізаємо кільцями і підсмажуємо його на сковороді до золотистого кольору, додаємо до нього гриби. Сухі гриби потрібно попередньо замочити у воді і дрібно нарізати, свіжі просто нарізати і додати до цибулі. Продовжуємо смажити до повної готовності грибів.

  • Крок 5

    Додаємо в грибну суміш сметану, заздалегідь розмішавши її з водою, можна з водою, в якій замочували сухі гриби. І продовжуємо тушкувати гриби, поки рідина не випарується, потім додаємо сіль і перець.

  • Крок 6

    Дістаємо з холодильника баклажани, зливаємо зайву рідину. У глибокій сковороді добре нагріваємо олію і обсмажуємо баклажани, не забуваючи перевертати їх час від часу. Якщо шматочки злипаються один з одним, то необхідно виделкою відокремити їх один від одного. Смажити баклажани слід не все відразу, краще розділити їх на порції. щоб вони придбали гарний золотавий колір.

  • Крок 7

    З'єднуємо цибулю з баклажанами в тій же сковороді, де смажилися баклажани. Додаємо туди сік лимона, оцет бальзамічний, додамо трохи солі. Потрібно тепер трохи підігріти весь вміст. Цю страву можна подавати на стіл як в гарячому, так і в холодному вигляді. Перед подачею на стіл баклажани можна прикрасити смужками майонезу і рубаною зеленню. Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: