Рецепт шаурми в лаваші

Рецепт шаурми в лаваші


Шаурма, це близькосхідне блюдо, швидше за все родом з Туреччини. Готують його з лаваша, який начиняють рубаним м'ясом, попередньо підсмаженою. Найбільш придатне м'ясо для шаурми, це баранина або курятина, рідше використовується яловичина, свинина або індичатина. Рецепт шаурми в лаваші представлений нижче, займе приблизно тридцять хвилин на приготування.
Рецепт шаурми в лаваші
+5
0
24 січ
Інгредієнти:
  • Лаваш вірменський - дві штуки.
  • Філе курки - триста грам.
  • Редиска - сто грам.
  • Сметана - три столових ложки.
  • Огірок свіжий - один.
  • Кетчуп - дві столові ложки.
  • Оцет - дві столові ложки.
  • Сіль - пів чайної ложки.
  • Гірчиця - одна чайна ложка.
  • Зелена цибуля, капуста свіжа, вершкове масло, рослинна олія.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Філе курки порізати невеликими кубиками, посолити і залити оцтом, на годину відставити, щоб воно замаринувалося.

  • Крок 2

    Потім м'ясо на сковороду з рослинним маслом і смажити до тих пір, поки м'ясо почне липнути до сковороді.

  • Крок 3

    Поки м'ясо смажиться, можна готувати овочі.

  • Крок 4

    У миску накришити зелену цибулю і капусту, редиску нарізати кільцями, а огірок півкільцями, всі овочі змішати, але солити не треба.

  • Крок 5

    Для приготування соусу для шаурми треба сметану змішати з кетчупом і гірчицею.

  • Крок 6

    На лаваш спочатку викладаються овочі, на них смажена курка, а зверху все це поливається соусом.

  • Крок 7

    Згортаючи шаурму в рулон, краї лаваша треба звернути всередину.

  • Крок 8

    На розігріту сковороду покласти вершкове масло і шаурму, накрити кришкою і обсмажувати її з двох сторін по дві-три хвилини.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: