» » Шаурма

Шаурма

Це популярне блюдо відомо нам з 90-х років. На вигляд блюдо схоже на мексиканське буррітос або піту, наповнене рубленим м'ясом, салатом з овочів. У шаурму спочатку загортали тільки січену баранину, а потім стали додавати курку, свинину і телятину. Шаурма рецепт виходить соковитою завдяки апельсину, що закріплюють над м'ясом. Сік апельсина стікає на м'ясо і рівномірно його просочує. При приготуванні шаурми в домашніх умовах м'ясо можна полити розтопленим смальцем. Обов'язково необхідно замаринувати м'ясо перед смаженням. Якщо ви придбали свинину, то замаринуйте її в білому вині, яблучному або винному оцті зі спеціями і чорним перцем, бажано горошком. Якщо ви готуєте з яловичини, то її маринувати потрібно в лимонному оцті і червоному вині, нашаткувати цибулю, а курку можна замаринувати просто в майонезі. Для шаурми в домашніх умовах необхідно купувати тільки свіже лаваш, інакше його неможливо буде згорнути, він буде ламатися, рватися і вся ваша начинка просто-напросто вивалиться з нього.

Для начинки зазвичай використовують капусту з цибулею, яку поливають кетчупом і майонезом, але ми вам радимо не використовувати майонез і кетчуп, а приготувати спеціальний соус для шаурми. Замість капусти можна додати корейської моркви, обов'язково покришите солоний огірок, свіжий помідор, твердий сир і смажену картоплю. Для приготування справжнього соусу для шаурми в домашніх умовах використовуються рослинне масло, яйця, часник і сіль. Змішуємо всі інгредієнти і соус готовий. Додати соусу пікантності можна за допомогою шматочка лимона, зелені і крапелькою оцту, залити великою склянкою теплої води і додати червоного гострого перцю чилі. Загортати шаурму також необхідно правильно, щоб начинка не витекла. Для цього беремо аркуш свіжого лаваша, вигладиваем на нього капусту і моркву, рубане м'ясо, зелень, скибочки помідора, солоного огірка, поливаємо рясно соусом, додаємо смажену картоплю і щільно згортаємо.