Самса з листкового тіста

Самса з листкового тіста


Самса - це східне блюдо, характерно для Таджикистану, Узбекистану. Блюдо ситне, смачне, начинку для неї роблять з рубленого м'яса та цибулі. Самса з листкового тіста у своєму приготуванні не має нічого складного. Готуємо вдома без витрат!
Самса з листкового тіста
0
0
19 лют
Інгредієнти:
  • Борошно пшеничне вищого сорту - два з половиною склянки.
  • Вода - один стакан.
  • Оцет столовий девятипроцентный - одна столова ложка.
  • Масло рослинне - одна столова ложка.
  • Сіль - за смаком.
  • Маргарин - двісті грам.
  • М\'ясо яловиче або баранина - триста грам.
  • Цибуля ріпчаста - триста грам.
  • Сіль - за смаком.
  • Перець чорний мелений, перець червоний мелений, зіра - за смаком.
  • Жовток яєчний - один.
  • Кунжутне насіння.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    У глибоку миску насипте дві склянки борошна, зробивши в ній поглиблення, влийте теплу воду. Добавите маргарин, сіль і оцет. Замісити м'яке, що не круте тісто.

  • Крок 2

    Для приготування самси важливий процес замісу тіста, його потрібно ретельно вимісити. Цей процес у вас повинен займати близько двадцяти хвилин. Для того, що б встигла набрякнути клейковина борошна, і тісто набуло потрібну еластичність.

  • Крок 3

    Після цього, накрийте тісто глибокої тарілкою і на сорок хвилин залишіть на дошці. Це потрібно для того, що б його пом'якшити.

  • Крок 4

    Відпочиле листкове тісто розкачати дуже тонко, можна розділити його на дві частини і розкачати кожну окремо. Розкатаний пласт залиште на п'ять хвилин для просихання. Тепер змастіть його рясно розтопленим, (не гарячим) маргарином.

  • Крок 5

    Залиште пласт тіста на столі до початку затвердіння жиру. Або просто на двадцять хвилин.

  • Крок 6

    Підсохнуло тісто скрутіть в щільний рулет.

  • Крок 7

    Підсипте його борошном і поверніть в равлика. Накрийте плівкою і на три години покладіть в морозилку.

  • Крок 8

    За дві години перед початком приготування страви, дістаньте тісто з морозилки, поклавши в холодильник на нижню полицю розморожуватись.

  • Крок 9

    Для приготування начинки, наріжте м'ясо маленькими кубиками. Так само наріжте цибулю. Змішайте цибулю з м'ясом і додайте перець, сіль, зіру.

  • Крок 10

    Наріжте разморожене тісто на двадцять два шматочки, надайте їм форму коржі, притрусіть борошном, покладіть в холодильник і діставайте їх по три - чотири в процесі ліплення.

  • Крок 11

    Розкачайте коржі товщиною в два міліметри, в центр кожного коржика викладіть одну неповну столову ложку м'ясного фаршу.

  • Крок 12

    Поверніть і заліпити краю, що б вийшов пиріжок трикутної форми. Пройдіться ще раз по краях самси, присипаючи їх борошном, що б під час випічки, м'ясний сік з пиріжків не витікав.

  • Крок 13

    Готові пиріжки покладіть на пергамент, вниз швом. Зверху змастіть вироби збитим яєчним жовтком з водою, посипте кунжутним насінням.

  • Крок 14

    Випікайте сорок хвилин при температурі сто вісімдесят градусів. Кожні п'ятнадцять хвилин збризкуйте деко з пиріжками холодною водою (для додання виробу хрусткої скоринки).

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: