» » » Самса з листкового тіста

Самса з листкового тіста

Оцінка 4 з 5
Самса - це східне блюдо, характерно для Таджикистану, Узбекистану. Блюдо ситне, смачне, начинку для неї роблять з рубленого м'яса та цибулі. Самса з листкового тіста у своєму приготуванні не має нічого складного. Готуємо вдома без витрат!

Інгредієнти для рецепта «Самса з листкового тіста»:

  • Борошно пшеничне вищого сорту - два з половиною склянки.
  • Вода - один стакан.
  • Оцет столовий девятипроцентный - одна столова ложка.
  • Масло рослинне - одна столова ложка.
  • Сіль - за смаком.
  • Маргарин - двісті грам.
  • М'ясо яловиче або баранина - триста грам.
  • Цибуля ріпчаста - триста грам.
  • Сіль - за смаком.
  • Перець чорний мелений, перець червоний мелений, зіра - за смаком.
  • Жовток яєчний - один.
  • Кунжутне насіння.

Як приготувати «Самса з листкового тіста» в домашніх умовах

  1. У глибоку миску насипте дві склянки борошна, зробивши в ній поглиблення, влийте теплу воду. Добавите маргарин, сіль і оцет. Замісити м'яке, що не круте тісто.
  2. Для приготування самси важливий процес замісу тіста, його потрібно ретельно вимісити. Цей процес у вас повинен займати близько двадцяти хвилин. Для того, що б встигла набрякнути клейковина борошна, і тісто набуло потрібну еластичність.
  3. Після цього, накрийте тісто глибокої тарілкою і на сорок хвилин залишіть на дошці. Це потрібно для того, що б його пом'якшити.
  4. Відпочиле листкове тісто розкачати дуже тонко, можна розділити його на дві частини і розкачати кожну окремо. Розкатаний пласт залиште на п'ять хвилин для просихання. Тепер змастіть його рясно розтопленим, (не гарячим) маргарином.
  5. Залиште пласт тіста на столі до початку затвердіння жиру. Або просто на двадцять хвилин.
  6. Підсохнуло тісто скрутіть в щільний рулет.
  7. Підсипте його борошном і поверніть в равлика. Накрийте плівкою і на три години покладіть в морозилку.
  8. За дві години перед початком приготування страви, дістаньте тісто з морозилки, поклавши в холодильник на нижню полицю розморожуватись.
  9. Для приготування начинки, наріжте м'ясо маленькими кубиками. Так само наріжте цибулю. Змішайте цибулю з м'ясом і додайте перець, сіль, зіру.
  10. Наріжте разморожене тісто на двадцять два шматочки, надайте їм форму коржі, притрусіть борошном, покладіть в холодильник і діставайте їх по три - чотири в процесі ліплення.
  11. Розкачайте коржі товщиною в два міліметри, в центр кожного коржика викладіть одну неповну столову ложку м'ясного фаршу.
  12. Поверніть і заліпити краю, що б вийшов пиріжок трикутної форми. Пройдіться ще раз по краях самси, присипаючи їх борошном, що б під час випічки, м'ясний сік з пиріжків не витікав.
  13. Готові пиріжки покладіть на пергамент, вниз швом. Зверху змастіть вироби збитим яєчним жовтком з водою, посипте кунжутним насінням.
  14. Випікайте сорок хвилин при температурі сто вісімдесят градусів. Кожні п'ятнадцять хвилин збризкуйте деко з пиріжками холодною водою (для додання виробу хрусткої скоринки).
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent