Загрузка...

Самса з листкового тіста

Самса з листкового тіста


Самса - це східне блюдо, характерно для Таджикистану, Узбекистану. Блюдо ситне, смачне, начинку для неї роблять з рубленого м'яса та цибулі. Самса з листкового тіста у своєму приготуванні не має нічого складного. Готуємо вдома без витрат!
Самса з листкового тіста
0
0
19 лют
Інгредієнти:
  • Борошно пшеничне вищого сорту - два з половиною склянки.
  • Вода - один стакан.
  • Оцет столовий девятипроцентный - одна столова ложка.
  • Масло рослинне - одна столова ложка.
  • Сіль - за смаком.
  • Маргарин - двісті грам.
  • М\'ясо яловиче або баранина - триста грам.
  • Цибуля ріпчаста - триста грам.
  • Сіль - за смаком.
  • Перець чорний мелений, перець червоний мелений, зіра - за смаком.
  • Жовток яєчний - один.
  • Кунжутне насіння.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    У глибоку миску насипте дві склянки борошна, зробивши в ній поглиблення, влийте теплу воду. Добавите маргарин, сіль і оцет. Замісити м'яке, що не круте тісто.

  • Крок 2

    Для приготування самси важливий процес замісу тіста, його потрібно ретельно вимісити. Цей процес у вас повинен займати близько двадцяти хвилин. Для того, що б встигла набрякнути клейковина борошна, і тісто набуло потрібну еластичність.

  • Крок 3

    Після цього, накрийте тісто глибокої тарілкою і на сорок хвилин залишіть на дошці. Це потрібно для того, що б його пом'якшити.

  • Крок 4

    Відпочиле листкове тісто розкачати дуже тонко, можна розділити його на дві частини і розкачати кожну окремо. Розкатаний пласт залиште на п'ять хвилин для просихання. Тепер змастіть його рясно розтопленим, (не гарячим) маргарином.

  • Крок 5

    Залиште пласт тіста на столі до початку затвердіння жиру. Або просто на двадцять хвилин.

  • Крок 6

    Підсохнуло тісто скрутіть в щільний рулет.

  • Крок 7

    Підсипте його борошном і поверніть в равлика. Накрийте плівкою і на три години покладіть в морозилку.

  • Крок 8

    За дві години перед початком приготування страви, дістаньте тісто з морозилки, поклавши в холодильник на нижню полицю розморожуватись.

  • Крок 9

    Для приготування начинки, наріжте м'ясо маленькими кубиками. Так само наріжте цибулю. Змішайте цибулю з м'ясом і додайте перець, сіль, зіру.

  • Крок 10

    Наріжте разморожене тісто на двадцять два шматочки, надайте їм форму коржі, притрусіть борошном, покладіть в холодильник і діставайте їх по три - чотири в процесі ліплення.

  • Крок 11

    Розкачайте коржі товщиною в два міліметри, в центр кожного коржика викладіть одну неповну столову ложку м'ясного фаршу.

  • Крок 12

    Поверніть і заліпити краю, що б вийшов пиріжок трикутної форми. Пройдіться ще раз по краях самси, присипаючи їх борошном, що б під час випічки, м'ясний сік з пиріжків не витікав.

  • Крок 13

    Готові пиріжки покладіть на пергамент, вниз швом. Зверху змастіть вироби збитим яєчним жовтком з водою, посипте кунжутним насінням.

  • Крок 14

    Випікайте сорок хвилин при температурі сто вісімдесят градусів. Кожні п'ятнадцять хвилин збризкуйте деко з пиріжками холодною водою (для додання виробу хрусткої скоринки).

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: