Загрузка...

Pецепт самси

Pецепт самси
+1
0
19 лют
Pецепт самси


Рецепт самси дуже смачний і простий


Самса - одне з улюблених страв в Узбекистані, але багато в Україні теж її люблять. Традиційна узбецька самса, в результаті фантазії і здатності наших господинь зазнала змін. Зараз в кулінарних журналах можна зустріти рецепт самси з різних видів тіста та багатьма інтересами начинками, хоча традиційна узбецький начинка - це жирна баранина з цибулею. Ми можемо приготувати самсу з будь-якою начинкою.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування самси:
Для тісту

• 0,5 кг борошна
• 0,5 л молока або води
• 50 г дріжджів
• 3 яйця
• 50 г цукру
• 20 г солі
• 150 г маргарину

Для начинки:
• 0,5 кг м'ясного фаршу
• 300 г цибулі
• 150 мл бульйону
• 50 г рослинної олії
• сіль, перець

Процес приготування:
• Просіваємо борошно в миску для тісту.
• Дріжджі змішуємо з 1 столовою ложкою цукру і розтираємо до рідкого стану.
• Залишаємо їх на 15 хвилин для бродіння, коли утворюється піна з бульбашками, вливаємо в борошно.
• Додаємо решту інгредієнтів для тіста і все добре перемішуємо.
• Замішане тісто накриваємо серветкою і залишаємо підніматися на 1:00.
• У цей час готуємо начинку.
• Очищаємо цибулю, подрібнюємо його і обсмажуємо на рослинному маслі.
• Обсмажений цибулю додаємо у фарш і добре перемішуємо, фарш вибиваємо рукою до утворення однорідної пишної маси.
• Якщо фарш занадто щільний, додаємо в нього бульйон для соковитості начинки.
• Тепер, коли тісто підійшло, розкачуємо його, змащуємо тонким шаром м'якого маргарину, складаємо у вигляді конверта і залишаємо ще на 15 хвилин.
• Повторити таку процедуру потрібно три рази, при цьому стежити, щоб при розкачування тісто не рвалося.
• Гострим ножем розрізаємо тісто на шматочки, розгортаємо коржі товщиною 0,5 мл.
• На кожен коржик по центру викладаємо трохи фаршу, защипувати добре, щоб при запіканні не випливав сік, що утворився.
• Змащуємо самси збитим жовтком.
• самса викладаємо на деко, змащене рослинним маслом, швом донизу і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів.
• Випікаємо близько 30 хвилин, перші 15 хвилин в духовку не заглядаємо, інакше тісто може осісти.
• Подаємо гарячими.

Вкуснейший рецепт самси готуємо смачно будинку
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: