Pецепт самси

Pецепт самси
+1
0
19 лют
Pецепт самси


Рецепт самси дуже смачний і простий


Самса - одне з улюблених страв в Узбекистані, але багато в Україні теж її люблять. Традиційна узбецька самса, в результаті фантазії і здатності наших господинь зазнала змін. Зараз в кулінарних журналах можна зустріти рецепт самси з різних видів тіста та багатьма інтересами начинками, хоча традиційна узбецький начинка - це жирна баранина з цибулею. Ми можемо приготувати самсу з будь-якою начинкою.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування самси:
Для тісту

• 0,5 кг борошна
• 0,5 л молока або води
• 50 г дріжджів
• 3 яйця
• 50 г цукру
• 20 г солі
• 150 г маргарину

Для начинки:
• 0,5 кг м'ясного фаршу
• 300 г цибулі
• 150 мл бульйону
• 50 г рослинної олії
• сіль, перець

Процес приготування:
• Просіваємо борошно в миску для тісту.
• Дріжджі змішуємо з 1 столовою ложкою цукру і розтираємо до рідкого стану.
• Залишаємо їх на 15 хвилин для бродіння, коли утворюється піна з бульбашками, вливаємо в борошно.
• Додаємо решту інгредієнтів для тіста і все добре перемішуємо.
• Замішане тісто накриваємо серветкою і залишаємо підніматися на 1:00.
• У цей час готуємо начинку.
• Очищаємо цибулю, подрібнюємо його і обсмажуємо на рослинному маслі.
• Обсмажений цибулю додаємо у фарш і добре перемішуємо, фарш вибиваємо рукою до утворення однорідної пишної маси.
• Якщо фарш занадто щільний, додаємо в нього бульйон для соковитості начинки.
• Тепер, коли тісто підійшло, розкачуємо його, змащуємо тонким шаром м'якого маргарину, складаємо у вигляді конверта і залишаємо ще на 15 хвилин.
• Повторити таку процедуру потрібно три рази, при цьому стежити, щоб при розкачування тісто не рвалося.
• Гострим ножем розрізаємо тісто на шматочки, розгортаємо коржі товщиною 0,5 мл.
• На кожен коржик по центру викладаємо трохи фаршу, защипувати добре, щоб при запіканні не випливав сік, що утворився.
• Змащуємо самси збитим жовтком.
• самса викладаємо на деко, змащене рослинним маслом, швом донизу і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів.
• Випікаємо близько 30 хвилин, перші 15 хвилин в духовку не заглядаємо, інакше тісто може осісти.
• Подаємо гарячими.

Вкуснейший рецепт самси готуємо смачно будинку
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: