Загрузка...
Самса з листкового тіста
0
0
19 лют
Самса - це східне блюдо, характерно для Таджикистану, Узбекистану. Блюдо ситне, смачне, начинку для неї роблять з рубленого м'яса та цибулі. Самса з листкового тіста у своєму приготуванні не має
Самса узбецька
0
0
19 лют
Це узбецьке блюдо нагадує нам наші пиріжки з м'ясом. Маленькі пиріжки - одне з виробів з тіста в узбецькій домашній кухні. Існує кілька її видів і варіантів технології та рецептури. Самса узбецька,
Pецепт самси
0
+1
19 лют
Самса - одне з улюблених страв в Узбекистані, але багато в Україні теж її люблять. Традиційна узбецька самса, в результаті фантазії і здатності наших господинь зазнала змін.
Рецепт самса
0
0
19 лют
Східна кухня багата і різноманітна, і тепер уже українцям знайомі і плов, і самса та інші східні страви. Сьогодні на порядку денному рецепт самса і ми із задоволенням приготуємо ці смачні пиріжки
Меню повара


Самса

Самса є найпопулярнішим виробом з тіста в Узбекистані, та й у всій Середній Азії. Уявіть, як на базарі продавці протягають вам смачну, рум'яну і гарячу самсу з апетитними шматочками м'яса, кільця цибулі і розпареній Думбія. Самса узбецька має безліч рецептів, тому не варто сперечатися яка самса правильна і класична. На вигляд самсу готують трикутної, круглої, квадратної, маленької, середньої та великої. Роблять її з листкового тіста з різними начинками, також самса буває парна, потрійна або четвірна, печена або смажена. Двома найважливішими інгредієнтами для самси є лук і баранячий жир.

Вчені довели, що самса є абсолютно правілььним продуктом. У ній природний жир є "хорошим" холестерином, які не дозволяє судинах стати ламкими, а так як самсу готують в тандирі, тобто на пару - його можна вважати практично дієтичним. На сьогоднішній день самса є актуальним стравою, всюди можна зустріти закусочні, де можна покуштувати цього ароматного страви. Самса рецепт з фото можна відшукати на узбецьких сайтах, там показано як правильно зробити самсу. При поїданні правильної самси з неї повинен випливати обпалюючий сік. Разом з м'ясом в начинку можна покласти гарбуз, картоплю, а можна і без м'яса. Якщо ви відшукали самса рецепт, хочете її приготувати, але є жителем багатоквартирного будинку, де немає тандира, використовуйте ваш духову шафу.

Досить запастися усіма інгредієнтами і вільним часом, щоб вийшла смачна самса. Тісто для самси можна приготувати прісним або додати жир, наприклад, маргарин, рослинна, вершкове масло. У начинку можна додавати яловичину або баранину. Можна і курятину, але така самса не буде мати того особливого аромату, по якому і визначають самсу і цим вона відрізняється від пиріжка з м'ясом. Необхідний продукт в начинці - жир. Практично завжди його додають в начинку окремо, дрібними шматочками, або одним шматочком на самсу. Найважливіший компонент начинки - цибуля. З чим би ви не робили самсу, з яким м'ясом або овочами, без цибулі нам не обійтися.
Перейти до меню повара: